Základy vnitřní alchymie: výcvik Taojogy pro začátečníky

4wy3gd4hot0yrdz-kurz.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Univerzální Léčivé Tao je praktický systém osobního rozvoje a sebeléčení. Prostřednictvím energetických a meditačních praktik umožňuje vývoj jedince na všech úrovních reality - tělesné, mentální, emoční i duchovní. Na základech vitálního těla buduje hojnost energie a poskytuje prevenci před vyčerpáním, vyhořením a předčasným stárnutím. Tao je cesta ke spokojenosti a zdravé dlouhověkosti.

O kurzu základů tao

Tento kurz vás dostane z nuly k vlastní každodenní praxi. Vysvětlím vám konkrétně a prakticky ezoterické procesy a naučím vás techniky, jak s nimi cvičit. 

Kurz je pro vás vhodný, pokud si chcete zlepšit zdraví, zbavit se stresu, zotavit se po vyhoření, nenechat se zmítat emocemi a být aktivní a plní sil i v pokročilém věku. Pokud již pracujete s energií a chcete jít více do hloubky, získáte pevné základy. Meditující mohou svou praxi obohatit o energetickou složku.

Většina cvičení na Základech probíhá vsedě na stoličce formou meditativních technik. Rád je nazývám aktivní meditace. Nesnažíme se při nich vyprázdnit mysl. Mysl je od toho, aby myslela, zaměstnáme ji tedy vizualizací a vedením energie. Pokud vás vždy nudilo sedět a pozorovat dech, ale chcete dát meditaci ještě šanci, taojoga může být přesně pro vás.

Naučíte se detoxikovat tělo, uvolnit negativní emoce a pěstovat ctnosti. Odstranit vnitřní konflikt, pocítit vnitřní teplo a plnost. Zjistíte, jak dobře usnout. Můžete být pokojnější, stabilizovat svou psychiku, ukotvit mysl i ducha a najít zdroj vnitřní síly. Můžete být atraktivnější - bude z vás sršet energie a radost. Energie je základ života. Poznáte, jak na vás techniky tao působí a jak si jimi můžete pomoct.

Díky tomu, že techniky taojogy vychází z tisíciletých tradic a v moderní podobě je cvičí čím dál víc lidí po celém světě, jsou již silně usazené v kolektivním vědomí. Samotná cvičení vypadají jednoduše, jde ale o silné a vyladěné praktiky, noví studenti tak mohou dosáhnout rychlého pokroku. Někteří cítí proudit silné energie již na první hodině. Dostat praxi pod kůži usnadňuje i energetický transfer při vedené meditaci ve skupině. Není nutné mít žádné zkušenosti v meditaci a práci s energiemi.

Praktický výcvik

Mým cílen není jen předat vám teorii a metodiku, ale pomoct vám odstartovat vlastní praxi. Proto je kurz rozdělen do 5 lekcí rozložených v týdenních odstupech. Nemusíte přemýšlet nad tím, které techniky cvičit. Stačí si každý týden procvičovat, co již umíte. Na další lekci si vše zopakujeme a připojíme další techniky, které na ty předchozí navážou. Na konci se vše spojí ve smysluplný celek a vy budete nejen vybaveni praktikami pro každodenní život, budete je umět i využít.

Průběh

Kurzy se konají v malých skupinách osobně v Brně, po předchozí dohodě je možné je realizovat i online.

Časová dotace je 5 x 2 hodiny, tedy 5 navazujících lekcí v týdenních odstupech

Mezi lekcemi je doporučeno techniky samostatně procvičovat.

Obsah kurzu

1. Vnitřní úsměv a probuzení léčivé energie

Naučíte se detoxikovat tělo, rozproudit v něm energiirozpustit stres, zbavit se bolesti, únavy a navázat kontakt se svými orgány. Zjistíte, že každý z nás může pracovat s léčivou energií technikou vnitřního úsměvu.

  • rozcvička na stoličce
  • dýchání do páteře
  • taoistická omlazující masáž orgánů
  • harmonizující vnitřní úsměv přes vagus nerv
  • vnitřní úsměv přes srdce

2. Emoční inteligence

Dozvíte se, jak pracovat s emocemi - konkrétně a prakticky. Odblokujete a transformujete negativní emoceenergetizujete orgány a aktivujete ctnosti. Zbavíte se potíží s usínáním.

  • 6 léčivých zvuků
  • vnitřní úsměv ve smyslu podpory 5 prvků

3. Aktivace původní síly

Dozvíte se, co to znamená ustřednit se a jak se to dělá v praxi. Připomenete si původní dech a nekonečný zdroj síly uvnitř každého z nás - energetickou baterii.

  • aktivace Tantienu
  • sjednocení 3 myslí a 3 ohňů
  • břišní a reverzní dýchání
  • původní dech - embryonální dýchání
  • dobití baterie a napojení na původní sílu člověka

4. Mikrokosmický orbit

Získáte poslední díly skládačky pro veškerou další energetickou praxi a sebeléčení. Poznáte energetická centra (čakry) z pohledu tao. Pročistíte je, zprůchodníte a harmonizujete. Otevřete si mikrokosmický orbit - dva hlavní meridiány v těle. Naučíte se, jak chránit svou vybudovanou energii před rozptýlením.

  • zprůchodnění energetických center (čaker)
  • mikrokosmická dráha - jinový a jangový meridián
  • napojení bioelektrického okruhu na baterii

5. Expanze do prostoru

Úvod do Vnějšího elixíru a taoistické kosmologie. Máte již dostatek energie a můžete s ní expandovat do prostoru. Naučíte se zapojit vnější zdroje - zemskou, přírodní a nebeskou sílu. Poznáte neomezený zdroj síly, kterou se můžete dobíjet. Potřebujete zakořenit nebo povznést? Spojením nebes a země se naučíte vyvážit jin a jang podle svých potřeb, abyste si zachovali harmonii.

  • jak expandovat do prostoru
  • dračí ocas, uzemnění, zakořenění
  • zemská energie a její typy
  • přírodní (kosmická) energie
  • nebeská (univerzální) energie
  • napojení na 6 směrů

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.