Večer se stylistkou - jak si vybudovat kvalitní šatník podle zásad capsule wardrobe

3qa4x84gdp8-2.jpg

Marcela Křížová

V současnosti žiji a pracuji v Praze. V roce 2014 jsem dostudovala design oděvu na Vysoké škole Uměleckoprůmyslové v Praze. Již při škole jsem začala pracovat v Více o lektorovi »

4i4yxuke80y-capsule-wardrobe-1.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 28 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Většina z nás řeší neustále stejný problém – plná skříň oblečení ale stále nemám co na sebe. Tento kurz nabízí řešení všem, které trápí nesprávně fungující šatník. Kurz vám může posloužit jako odrazový můstek pro vybudování nového, funkčního a kvalitního šatníku. 

                           - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

A jak bude kurz probíhat? Společně probereme tyto body...

  • Typy postav - základní rozdělení a jak správně obléknout vaši postavu
  • Základní kusy šatníku, které by neměly chybět - jaké kusy oděvů mohou patřit do základního šatníku a jak je vybírat podle postavy a životního stylu
  • Kvantita versus kvalita – kvalitní materiálové složení, padnoucí a nadčasový střih, luxusní zpracování nebo vhodná barva, to vše bude rozhodující při výběru správného základu šatníku
  • Stylingové tipy a triky jak docílit luxusnějšího dojmu - rady jak zajímavě vrstvit, kombinovat nebo pracovat s doplňky
  • Nákupní tipy – kam jít nakupovat a jak nákupy zvládnout bez zbytečných útrat

V první řadě se účastníce dozví, co je to capsulový šatník a jak funguje. Jaké typy oděvu by se v základním šatníku měli objevit. Stejně tak si řekneme, proč vlastně jsou tyto kusy považované za nadčasové a jak vybírat ty správné varianty právě pro ně.

Probereme si také základní rozdělení typů postav a vhodné siluety oděvů pro každou z nich. Ukážeme si, jak zdůraznit přednosti a naopak jak potlačit nedokonalosti, tak aby postava působila vyváženě. A že vhodným kombinováním a vrstvením se dá velmi efektivně a stylově obléknout, aby nám to slušelo.

Další kapitolou kurzu bude materiálové složení oděvů - ukážeme si rozdíly mezi přírodními a syntetickými materiály a také budou připravené ukázkové kusy oblečení, na kterých si doporučené materiály ukážeme. Součástí našeho povídání budou i tipy podle čeho materiály v obchodech poznat, a jak je vybírat.

Jelikož jsem sama stylistka a designérka v jednom, během kurzu se účastnice dozvědí i spoustu informací o české a lokální, designérské tvorbě. Jedním z témat bude i okruh nejzajímavějších současných českých designérů, kde je hledat a kterého si případně vybrat pro vlastní styl. Ukážeme si, že i originální designerské kousky mohou být součástí základu nadčasového šatníku. A také, že kombinace levnějšího řetězcového oblečení s designérskými kousky a vintage oděvy může být velmi zajímavým způsobem, jak si vybudovat fungující šatník.

Styling je nedílnou součástí našeho odívání a proto se také v kurzu zaměříme na možnosti, jak pracovat s oděvem tak, aby levnější kousky působily luxusnějším dojmem. Povíme si, jak vybírat obuv a jak zvolit doplňky. Ukážeme si, že vrstvení je zábavný nástroj na okořenění outfitu a že je dobré nebát se vystoupit z vlastní komfortní zóny odívání.

V neposlední řadě pak účastnice dostanou spoustu tipů a rad kde oblečení nakupovat a také jakým způsobem se na nákupy připravit, aby nepodléhali impulsivním rozhodnutím.

                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Setkáme se v příjemném a útulném prostředí mého showroomu. Nabídnu Vám kávu nebo čaj a pomalu začneme probírat témata kurzu. Pokud budete chtít, doneste si i pár kousků z vlastní skříně, které můžeme zkonzultovat.

Něco málo o mě a mé cestě k osobnímu stylingu.
Jmenuji se Marcela Křížová a jsem osobní stylistka a návrhářka. Před pár lety jsem objevila poučku o pěti kusek francouzského/capsulového šatníku a našla jsem v ní nekonečný zdroj inspirace pro svoji tvorbu i vlastní šatník. Říká se, že v jednoduchosti je krása a právě touhle myšlenkou se celý koncept řídí. Začala jsem tedy podle něj organizovat svůj šatník a posléze také radit ostatním v blízkém okolí. Nakonec jsem zjistila, že mohu pomoci spoustě lidem s uspořádáním vlastního šatníku i stylu. Dnes se této práci věnuji naplno a pomoc ostatním s jejich šatníkem mě naplňje a neskutečně baví.

Doprovodné fotky

  • 3wkwf19rjhj-pokus2.jpg
  • 95hg0g7wl64-obr3.jpg
  • 7eti1uczj9e-3.jpg
  • 65ikt340j0v-4.jpg
  • 8mjvl1h33nc-7a.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.