Světelný kořen - pro pokročilé

20141001-101613-fotka.jpg

Jarmila Habrová

Baví mě poznávat nové a neobvyklé věci. K pěstování světelného kořene mě přivedla moje alergie na klasické chemické léky. Během posledních 20 let jsem Více o lektorovi »

6344380-7162830-dsc06280.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 15 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Zemědělský kurz Rudolfa Steinera v roce 1924: ...mělo by se podařit zdomácnět v Evropě rostlinu Dioscorea batatas, aby mohla nahradit brambory jako hlavní plodinu... tato rostlina roste v Číně...
 
Po spoustě let a příhod se tato rostlina ocitla na mé zahrádce a já dělám vše pro to, aby těch zahrádek a balkónů se světelným kořenem bylo co nejvíce. Tato rostlina postrádá negativní vlastnosti brambor a naopak posiluje výrazně imunitní systém.
 
Pro koho je kurz určen:

  • hlavně pro ty, kteří se zajímají o zdravou výživu, protože je to jedna z mála "funkčních" potravin, které lze vypěstovat i u nás
  • pro ty, kdo mají oslabený imunitní systém a chtějí něco udělat pro nápravu

Kurz bude ve formě workshopu - vyzkoušíme si sázení pacibulek i kořenů. Na konci kurzu si odnesete znalosti o pěstování a konzumaci, a také pacibulky k vlastnímu pěstování.

V německy mluvících zemích je pěstování ve velkém komerčně úspěšné. Je chráněno patentem s názvem "Lichtwurzel". Jeho využití je sice zdarma, ale je nutné dodržování pravidel biodynamického zemědělství.

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.