Šijeme panenku pro nejmenší

6fg4zqmq4p3-dscn3753-2.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

V první části panenkového cyklu se podíváme na nejmladší věkovou kategorii, prozkoumáme, co děti tohoto věku potřebují, zkusíme se vžít do malého kojence. Zamyslíme se nad použitými materiály, dobře si je osaháme všemi smysly. Všechny tyto zkušenosti pak přetavíme do vlastnoručně ušité panenky. 

Kurz je vhodný pro (nastávající) maminky, babičky, tety a další, kterým leží na srdci blaho těch nejmenších. Neuzavíráme se ani mužům.

Zkušenosti s ručními pracemi jsou vítány, nejsou však podmínkou.

Nejvíce si z kurzu odnesou ti, kteří pojmou výuku jako cyklus, kdy postupujeme podle věku dětí a zároveň podle náročnosti výroby panenek (podobně jako u výuky jiných řemesel). Na nabytých zkušenostech stavíme při dalším setkání. Cyklus lze pojmout i jako sebeobjevnou cestu, kdy se o sobě dozvíme mnohé a nečekané. V panence totiž tvoříme obraz člověka - nás samých - a to si žádá lidské kvality v nás. Vzniklé panenky jsou pak bonusem, kterým můžete potěšit několik dětí. 

S sebou je dobré mít základní šicí potřeby - (ostré) nůžky, metr, jehly, nitě, špendlíky, silnější háček.Veškeré pomůcky si též lze zapůjčit. Dále si nezapomeňte přezůvky a svačinu.

 

Šít panenky učím již dlouhá dvě desetiletí, proto nemějte obavy, že byste odešli s prázdnou. K tomu opravdu ještě nikdy nedošlo.  

Doprovodné fotky

  • 6c7y2w0ti36-foto-naucme-se.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.