Řešení konfliktu pomocí mediace

1i7npbp4528-foceni-na-proseku-184.jpg

Ivana Hrušková

Odmalička jsem neměla ráda konflikty. Myslela jsem si, že když jim předejdu (i za cenu popření sebe sama) nebo se jim vyhnu, nebudu je muset řešit a bude mi Více o lektorovi »

9ew0c2ev4o2-konflikt5.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz je určen pro ty z Vás, kteří se chcete dozvědět zase něco více o mediaci a ty, kteří chtějí úspěšně složit zkoušku mediátora dle zákona č.202/2012 Sb., o mediaci a stát se zapsaným mediátorem v seznamu mediátorů Ministerstva spravedlnosti ČR.

Teorie je užitečná věc, ale pokud ji neaplikujete v praxi, zůstává pouze teorií. Během tří hodin budeme zejména procvičovat to, co znáte z mediační teorie. Budeme se zabývat tím, jak jednání vést a co dělat, když se situace přiostří.  Jak zůstat mediátorem a nestát se třetí stranou konfliktu.

Co všechno na kurzu naučíte?

  • Fáze mediačního procesu - k čemu nám slouží
  • Role mediátora, jeho práva a povinnosti
  • Co je to smlouva o provedení mediace a co musí obsahovat
  • Zahájení mediace – důležitost prostředí a úvodní slovo mediátora
  • Vedení mediace a užití mediačních technik
  • Emoce stran - jak se jich nebát a řešit konfliktní situace v mediaci
  • Využití flipchartu v mediaci
  • Sepsání mediační dohody - jsme ve finále

  • Součástí kurzu je hlavně praktický nácvik mediace na modelových situacích, které budete předvádět Vy sami a já Vám budu poskytovat okamžitou zpětnou vazbu. Následně spolu rozebereme co bylo dobré, a co by bylo vhodné udělat jinak.

Co vás na kurzu čeká?

Něco málo teorie, ale hlavně praktické ukázky, nácvik úvodního slova mediátora a následného mediačního jednání. Nejdůležitější pro získání mediačních dovedností je TRÉNINK, TRÉNINK a TRÉNINK. Úsloví „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ zde platí dvojnásob. Ale vyplatí se to! Pokud se k Vám dostanou bojechtiví lidé, budete vědět, jak je zvládnout.

Co s sebou?

Uvítám, pokud se budete chtít podělit s ostatními o svoji osobní konkrétní situaci, kterou byste jako mediátoři rádi řešili. Můžeme si na ní ukázat, jak to funguje či nefunguje (není to podmínka účasti na kurzu). Svých vlastních modelových kauz mám dost pro všechny.
Pokud budete mít zájem i nadále „cvičit“ pod dohledem mediátora, můžeme se domluvit na setkáních, při nichž vždy dva z vás budou v roli stran sporu a jeden bude mediátorem.  Já Vám budu poskytovat okamžitou zpětnou vazbu.

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.