Pryč se zlozvyky - buduj nové návyky!

5sl1du9a5si-ja.jpg

Milana Lukasová

Kdo jsem? Jsem koučka, HR manager, ale především jsem žena s mnoha životními zkušenostmi. Více jak 17 let se pohybuji v oblasti HR, leadershipu, ale především Více o lektorovi »

4wxvn3xjmh0fltb-navyky.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Každý z nás má nějaký ten zlozvyk. Někdo jich má méně, jiný více. Ale podařilo se vám v poslední době některého z nich se zbavit? Je to pro vás těžké? A přemýšleli jste, co taková změna chování s sebou může přinést?

Život je o změnách. A pokud chceme něco změnit, je zapotřebí si uvědomit, že je něco potřeba změnit. K tomu musíme zapojit vědomou mysl a přijít i na to, jak té změny docílit. 

"Lidé mohou změnit svůj život změnou svých myšlenkových pochodů." (William Blake)

Stát před něčím novým a bát se udělat krok do neznáma je naprosto přirozené. Ale většina změn se v našich životech odehrává zcela automaticky, aniž bychom si je uvědomovali, tedy přemýšleli nad nimi. A když pak zapojíme vědomou mysl, tedy začneme přemýšlet, např. který návyk nahradíme novým, bývá mnohdy těžší, než si myslíme. Existuje spousta výzev, které nám říkají, že nový návyk vybudujeme za pouhých 21 dní. Ale mnozí z nás zjišťují, že to ve skutečnosti tak jednoduché není a trvá to tedy delší dobu.

Naučit se nový návyk či potlačovat zlozvyk neovlivňuje jen naše mysl, ale také prostředí, ve kterém se pohybujeme. Např. při významné změně prostředí (stěhování, nová práce) se mohou staré návyky přerušit, protože nejsme v kontaktu s jejich spouštěči. Ale pokud se do starého prostředí vrátíme, vrátí se nám zpět i staré návyky...

Práce na nových návycích může být zábavná, ale hlavně také úspěšná. Stačí pochopit, jak funguje náš mozek. A právě kouč může být tou správnou oporou i průvodcem.

Přijďte s námi zažít změnu!

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.