Pohybem k uvolnění: s hudbou k radosti

9usgp37o07p6rqw-orange-2564647-1920-pixabay-stocksnap.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Pohyb nám pomáhá uvolňovat stres z těla. Někteří z nás se pohybem za zvuků hudby, tedy tancem, odreagovávají pravidelně. Třeba doma. Sami. A co to zkusit ve skupině dalších lidí?

Večer s hudbou, v průběhu kterého budete moct dát průchod pohybu tak, jak sami cítíte, bez hodnocení nebo posuzování. Večer s hudbou vybranou tak, aby pokud možno přinesla radost z pohybu i uvolnění těch emocí, které právě potřebujete.

Přijďte se odreagovat v čase, kdy okolní stres a shon graduje. Pojďme společně zažít, že můžeme v klidu být sami sebou, i když se kolem nás něco děje. Sdílejme radost z tance, společně a přitom každý sám za sebe.

Po skončení akce můžete zůstat v příjemném prostředí Café Na hlas, na chvíli spočinout, třeba u horkého nápoje, a nechat v sobě vše v klidu usadit, než se vydáte na cestu dál do víru velkoměsta nebo pohody svých domovů.

Akce se koná v sále, který najdete v suterénu kavárny. Jak to na místě vypadá, se můžete podívat na webu http://www.cafenahlas.cz/pronajem/.

-------------------------- -------------------------- -------------------------- ------------

Kristýna Maková, organizátorka a realizátorka

Začalo to v prosinci roku 1984, když jsem přišla na svět. A pokračovalo cestami životem, které mě dovedly v roce 2014 centra paní doktorky Jarmily Klímové a na mezigenerační setkání žen. Do té doby jsem se snažila si svět racionalizovat a také pro mě bylo mnohdy nepředstavitelné, že by se mi mohlo nějak extra líbit v ženské nebo takové té echt holčičí společnosti. Vždyť i moje kamarádky byly radši v mužské společnosti a některé z nich považovaly ženské kruhy za slepičárnu nebo kdo ví co ještě.

Jak mně to udělalo dobře, to (po)bytí v léčivé atmosféře ženského kruhu. Od roku 2014 jsem se zúčastnila dalších seminářů, workshopů a akcí zaměřených na osobnostní rozvoj, transformaci, uvolnění do toho být víc a víc sama sebou. Odkládání masek a vzorců, to je věčné téma. A to mít se ráda a být k sobě laskavá, ještě větší. Možná to znáte i vy... :-)

Mám osobní zkušenosti, coby klientka, s regresemi, konstelacemi, kineziologií, TRE a mnoha dalšími technikami, které mi pomohly postupně přijmout, že emoce prožíváme i propouštíme skrze tělo, a s tím je důležité pracovat. Hlas. Dech. Pohyb. Tanec. V tom všem je obrovská síla.

Věnovala jsem se i tématům zážitkové pedagogiky. A v této oblasti získala na období 2008-2018 certifikát, který jsem ovšem již dále neobnovovala.

Zjistila jsem, že sama bych podobnou aktivitu potřebovala a napadlo mě ji sdílet s dalšími. Proto, budete-li chtít, potěší mě, když se připojíte. Jedná se o volnočasovou, nikoliv terapeutickou aktivitu.  

-------------------------- -------------------------- -------------------------- ------------

Děkuju za inspiraci krásným akcím, kterých jsem se již dřív zúčastnila, a to především Mokoša, MuVa tanec a CESTY ZEMĚ, které založila Soňa Mitra Pavlincová, TRE a psychoterapeutická péče - Jana Horsáková, Iveta Havlová, terapeutka a lektorka vnitřní transformace, Jasmíne Lavander. A mnoha dalším inspirátorkám a inspirátorům, se kterými jsem měla tu čest a potěšení se v životě setkat. Pokud byste na svém rozvoji, transformaci nebo prostém uvolnění v bytí a žití chtěli pracovat, nebo spíš se do toho všeho tak nějak položit a plynout, tyto aktivity můžu vřele doporučit.

Těším se na setkání,

Kristýna Maková

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.