Pan Suchý Pastel

2gavcq9ra2zth0x-krasny-barevny-den.jpeg

Žaneta Zieglerová

„Malovat dovede každý. Jen o tom ještě nevíte.“ Věřím, že v každém jedinci dřímá tvořivý potenciál, a že každý jedinec má potřebu osobního rozvoje. Maluji od Více o lektorovi »

89ftzn93f00-suchy-pastel.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 10 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Malovat dovede každý. Jen o tom ještě nevíte.

Ponořte se do zářivých barev suchého pastelu a namalujte si obraz !
...vše máte ve svých rukou ... je to jako ponoření se do barev všech odstínů

Vedlejším pozitivním přínosem malování suchým pastelem je péče o vaše zdraví - zažíváte pocity uvolnění stresu, více radosti a pozitivních emocí, probíhá rovnováha mozkových hemisfér, trénink paměti, jemné motoriky - kognitivních funkcí, rozvoj kreativního myšlení, zvýšení sebevědomí, navození stavu flow.

Na kurzu se seznámíte s technikou suchého pastelu, vyzkoušíte si různé značky suchých pastelů a suchý pastel v tužce, objevíte zářivé barvy, od kterých nebudete moci odtrhnout oči. Naučíte se míchat odstíny a závěrečnou fixaci obrazu.

Nejkrásnější na celém tvoření je, že to máte vše ve svých rukou, barevný prach roztíráte prsty a vytváříte dech beroucí obraz. Techniku suchého pastele zvládne i začátečník. Je vhodný i pro děti od 10 let. 

Suchý pastel...výtvarná technika, která vám umožní vstoupit do tajemného světa zářivých barev, jednoduchých tvarů a rychlého tvoření. Je však třeba, abyste sebrali odvahu a pracovali s rychlostí a hbitostí. A to vše v sobě máte.

Suchý pastel je vzrušující výtvarná technika, protože jako s jedinou svého druhu navážete, si dovolím nazvat, až důvěrný vztah, a to do takové míry, že ho budete cítit až pod kůží. Hlavním výtvarným prostředkem se stávají vaše prsty, jsou nástrojem, jsou barvou, jsou prostě vším. Jsou to ony, kdo dává život vašemu obrazu. Mezi prací a vámi nestojí nic: mozek velí a prsty poslouchají, pracují. Tak můžete pastózně malovat, roztírat, míchat, provádět konečné úpravy - jedním slovem - malovat s neobyčejnou citlivostí.

Dopolední program - míchání barev; světlo a stín

Odpolední program - kresba/malba obrazu dle předlohy

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.