Grafikem za 3 hodiny - praktický workshop pro začátečníky

9v23004gxg7-ondrej-szlauer.jpg

Ondřej Szlauer

Ahoj, jmenuju se Ondra a jsem grafický designér. Za posledních 10 let, jsem pracoval na projektech pro klienty jako Google, Sazka, Leo Expres, Vogue, Tesena ... Více o lektorovi »

26zqt15e73heedx-nordwood-themes-ubiwo074qlu-unsplash.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Staňte se za 3 hodiny grafikem! Na drobné grafické práce nemusíte vždy najímat grafika. Ve spoustě případů si dokážete poradit sami a já vám ukážu, jak na to. Vysvětlím vám základní pravidla, ukážeme si, kde sehnat fotky a písma. Ukážu vám dobré i špatné příklady a hlavně vás naučím pracovat s nástrojem Canva, který je zdarma a díky kterému posunete své grafické práce na další level.

Jak bude kurz probíhat?


1) Trocha úvodní teorie

V první části projdeme základní obecné informace o tvorbě grafiky. Budu se věnovat věcem jako barvy, typy písem, rozložení prvků, fotografie a spoustu dalšího. Také vám na praktických příkladech ukážu, jaké jsou nejčastější chyby, kterých se musíte vyvarovat.

 

2) Začneme tvořit

Ve druhé části přejdeme k programu pro tvorbu grafiky, Canva. Projdeme všechny důležité funkce a postupně si vyzkoušíte vše, co vše tento skvělý program nabízí. Budeme postupovat společně a budeme mít dost prostoru na všechny vaše otázky.

 

3) Přijde váš čas

Nakonec dostanete zadání samostatného úkolu a vytvoříme v Canvě plakát. V praxi si hned vyzkoušíte všechny nově nabyté informace a budete mít prostor se také hned ptát, pokud si u práce nebudete vědět s něčím rady.

 

4) Zpětná vazba

V poslední části si projdeme vámi vytvořená díla a zakončíme workshop případnými dotazy.

 

Pokud se vám kurz líbí a chcete zvládat grafiku, budu se na vás těšit.

 

Co budete k workshopu potřebovat?

Přineste si prosím vlastní počítač a doporučil bych i myš.

 

Workshop je vhodný pro všechny zájemce, bez ohledu na míru znalosti grafiky, nebo zkušenosti s její tvorbou. Je pouze nutné zvládnout ovládaní počítače na uživatelské úrovni. (To znamená, umíte odeslat e-mail, použít internet, nebo třeba zkopírovat soubor. Ale nebojte, však to zvládneme)

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.