Kurz bollywoodských a indických tanců pro začátečníky

887qn6by66k-img-3715-5.jpg

Lenka Janíková

Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní Více o lektorovi »

9s8fehpq8dy-foto-naucme-se.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Milujete tanec a exotickou kulturu? Chtěli jste vždy umět tance z indických bollywoodských filmů? Pak zkuste lekce bollywoodských a indických tanců v Ostravě.

Co je to bollywood?

Bollywood je indický filmový tanec, který spojuje mnoho tanečních stylů. Primárně však indické klasické nebo folklorní tance s dalšími světovými styly. Jde tak snad o nejvariabilnější taneční styl světa.

Jak lekce budou probíhat?

Každá lekce začáná krátkými protahovacími cvičeními za doprovodu indických skladeb. Poté se zaměříme na jednu z choreografií bollywoodského tance, případně zopakujeme některou choreografii z předchozích lekcí. Lekce mohou být občas doplněny o výuku základních kroků indických folklórních tanců, to jen tak do pohody. A na závěr se vše ukončí opět krátkou rozcvičkou.
 
Většina choreografií pochází z dílny pražské bollywoodské školy a skupiny Om Dance Academy, jejíž jsem součástí. Choreografie jsou doprovázené songy, jako jsou Chammak Challo, Yeah Ishq Haye Jab We Met, Jai ho z filmu Milionář z chatrče nebo Balam Pichkari.
 

Proč začít s indickými a bollywoodskými tanci?

  • zlepšíte si fyzickou kondici – u některých choreografií a tanců se zapotíte a zadýcháte zlehka, jiné vás rozpálí pořádně,
  • naučíte se jak typické indické kroky a pohyby (dozvíte se např., jaký je rozdíl mezi našimi typickými pohyby boky a indickou tzv. tumkou), tak i kroky, které jsou vám povědomé ze západních tanečních stylů,
  • probouzí ženskost, ale pozor, některé choreografie a tance jsou vhodné i pro muže,
  • zvyšuje sebevědomí, zlepšuje náladu,
  • kvůli úžasné, dynamické a energetické hudbě,
  • kvůli nádherným kostýmům – ti šikovnější z vás se budou moci postupně účastnit vystoupení.



Doprovodné fotky

  • 8oqnrlrnsfe-file6.jpeg
  • 6smc4iufifj-file3-3.jpeg
  • 5bvgmyb1ccr-file-6.jpeg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.