KPR v teorii, ale hlavně v realitě

5i993e0i1tu-15941345-10155791472457627-6302699873394773439-n.jpg

Michal Hnaťuk

Dobrý den, zastupuju tady lektory z našeho spolku Emergency Extreme. Přemýšleli jste někdy čím se baví zdravotní záchranáři, když zrovna nejezdí pod majáky Více o lektorovi »

723mvlejipc-js112860452.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

KPR, tři písmenka, která dokáží zvýšit šanci na přežití o víc jak 60%.

Je to metoda, jejímž cílem je oddálení klinické smrti a zamezení nevratného poškození životně důležitých orgánů. Jedná se o nepřímou srdeční masáž a umělou plicní ventilaci, které dočasně suplují základní životní funkce – srdeční činnost a dýchání.

Kardiopulmonální resuscitace se zpravidla provádí při zjištění známek zástavy oběhu – postižený je v bezvědomí a nedýchá normálně. Nedýchá-li postižený normálně, může vykazovat známky hypoxie: rty, ušní boltce, špička nosu a nehtová lůžka jsou namodralé, kůže je voskově bledá.

Jenže opravdu se pořád ještě orientujete v tom, jak se to má dělat správně? Jaký je poměr u dítěte a jaký u dospělého? Budu jinak masírovat tetu z moravy, co sní kachnu a dvacet knedlíků na posezení jako mladého atleta z fotbalového utkání? Proč to tak divně křupe když se do těch žeber opřu? Udělal jsem něco špatně? Je to vůbec normální? A mám teda dýchat? Přes roušku, nebo vůbec?

Pojďte si tohle všechno pěkně krok po kroku vysvětlit. Ukázat si teorii a vysvětlit si proč jsou věci navržené tak, jak jsou. A pak? Pak už jen zkoušet a zkoušet a zkoušet.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.