Jídlo, tvůj lék - Domácí fermentované potraviny

20151113-140624-27960081-l-ba3522c639fa32b6349f27f593d3986e.jpg

Ondřej Adámek

K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »

2182130-vegetable-medley-4.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

O zdravotních výhodách kvašených či fermentovaných potravin už slyšel asi každý. Jak si je ale jednoduše a levně vyrobit doma? Bez drahého vybavení a dlouhého čekání? A jak to udělat, abychom získali pestrou paletu skvělých chutí? To bude náplní tohoto kurzu.

Ukážeme si a prakticky vyzkoušíme přípravu pěti fermentovaných pokrmů.

  • První bude rychlokvašené fialové zelí, které získá krásnou a intenzivní fialovou barvu a osvěžující chuť, kterou doplníme křenem.
  • Následovat bude kvašená čalamáda zimní zeleniny, kterou na blízkém a středním východě nazývají Torši.
  • Zeleninové pokrmy pak završíme korejským Kimči, pikantní delikatesou s ozdravným účinkem.
  • Pak se podíváme na jednoduchou výrobu kvašeného nápoje, zvaného jednoduše Kvas. Po staletí je vyráběn na Ukrajině a v Rusku a připisuje se mi rovněž blahodárný vliv na tělo i ducha.
  • Závěr bude patřit delikátnímu kokosovému jogurtu, který je možno dochutit na mnoho způsobů.

Speciální na našem kurzu ovšem bude to, že minimálně 3 z pěti (a možná i více) pokrmů budete moci rovnou ochutnat, přestože výroba (tedy následné kvašení) zabere několik hodin či dnů. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.

 

 

 

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.