Jak fotit nejen pro Instagram

5z2jxmf6d09u0u5-85153852-10220066103477217-7252374178504900608-o.jpg

Aki Votrubová

Ahoj, jsem Aki a na Naučmese jsem už sedmým rokem. Mými kurzy za tu dobu prošlo přes tisíc spokojených účastníků a všem tímto děkuji za krásné recenze! Jsem Více o lektorovi »

4417q6dx4herhaf-img-4749-3.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 19 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

➡️ Na rozdíl od těch, kteří vystudovali nějakou fotografickou školu, já jsem samouk. To, co o fotografii, fotoaparátech a byznysu ve fotografickém segmentu vím, vím jen díky praxi. Svým způsobem to považuji za výhodu, umožnilo mi to připravit ryze praktický kurz pro všechny, kteří tvoří obsah (nejen) na sociální sítě a chtějí se v tom zlepšit. ⬅️

Komu je kurz určen: Všem, kdo chtějí začít fotit, i když s tím nemají zkušenosti, ale tak nějak cítí, že by mě to moc bavilo! :) na své si přijdou i ti, kteří již fotí a rádi by si utřídili myšlenky, teorii a okoukali pár fíglů, jak si práci usnadnit a zefektivnit. 

Jak jsem s focením začínala já a o čem budu v kurzu mluvit?

Učila jsem se metodou pokus-omyl, čtením spousty praktických článků od profi fotografů na zahraničních webech, nakoukáváním spousty (často neužitečných) videí na YouTube a také všetečnými dotazy, které jsem směřovala na své trpělivé kamarády fotografy.

Byl to zdlouhavý a bolestivý proces, a proto jsem se rozhodla, že vám to ulehčím a všechny své poznatky shrnu do PRAKTICKÉ A SROZUMITELNÉ ONLINE PŘEDNÁŠKY, po které se budete moci směle pustit do světa fotografie. Ať chcete fotit rodinu, produkty na sociální sítě nebo třeba lifestyle fotky na blog.

---------------------

Jak to bude probíhat?

  • Jak to bude probíhat?
  • Spojíme se online přes platformu Zoom. Kurz můžete sledovat a mít svou kameru i zvuk zapnuté či vypnuté podle toho, co vám samotným vyhovuje.
  • Kromě času na dotazy na závěr jsem vyčlenila i čas na začátku kurzu, který budeme věnovat tomu, aby se každý, kdo bude chtít, mohl představit a sdílet, co se chce na kurzu dozvědět. 
  • Pro interakce bude prostor i během kurzu, v průběhu webináře budete také dostávat drobné úkoly pro vypracování během přednášky či po ní. 
  • Na závěr bude kromě dotazů prostor i pro případnou zpětnou vazbu na dané úkoly a vaše účty. Pokud se chce někdo zúčastnit pouze jako pozorovatel, i to je možné a proaktivita na kurzu není pro nikoho povinná :)

---------------------

OBSAH KURZU:
VÝBĚR TECHNIKY • JAK SE ZORIENTOVAT V NABÍDCE OBJEKTIVŮ 
• ZÁKLADY NASTAVNÍ FOTOAPARÁTU • DRUHY KOMPOZIC A FOTEK
• PRÁCE SE SVĚTLEM A PROSTŘEDÍM • EDITOVACÍ NÁSTROJE
• KDE A JAK SEHNAT MODELKY? • BUDOVÁNÍ PORTFOLIA
• ZÍSKÁVÁNÍ NOVÝCH KLIENTŮ 


📷 VÝBĚR TECHNIKY 
Výběr správného foťáku a objektivů je pro mnohé noční můrou. Všechna ta čísla a písmena jsou pro nás nečitelná a často vlastně vůbec nevíme, co znamenají. Srozumitelně vám pomohu se v široké nabídce fotoaparátů zorientovat a vybrat foťák, který bude vhodný pro vaše finanční možnosti a zároveň s ním nafotíte, co budete potřebovat. 

🎥 JAK SE ZORIENTOVAT V NABÍDCE OBJEKTIVŮ 
Slova jako ohnisková vzdálenost či světelnost jste už slyšeli, ale vlastně moc nevíte, co si s nimi počít? Lidsky vám vysvětlím, co různé metriky znamenají a jak selským rozumem vybrat vhodný objektiv s příklady fotek, které s nimi nafotíte. Nebudete tak muset kupovat a nosit několik různých objektivů, ale vybereme pro vás ten hlavní, který bude nejlepší kámoš na míru těm fotkám, které chcete fotit. 

🔆ZÁKLADY NASTAVENÍ FOTOAPARÁTU
Foťák už doma máte, ale fotíte na "auto", protože si moc s dalším nastavením nevíte rady? Poradím vám, jak jednoduše ovlivňovat míru rozmazaného pozadí či jaké principy stačí ovládat, abyste mohli fotit na manuál s jakýmkoli foťákem :-)

🖼️ DRUHY KOMPOZIC A FOTEK
Čím se liší technika a nastavení foťáku při focení portrétu, detailu jídla, krajinky či sportu? Provedu vás základními kompozicemi a o každém typu fotografie si řekneme, na co je při focení daného žánru důležité myslet. Bude z vás univerzální fotograf!

💡PRÁCE SE SVĚTLEM A PROSTŘEDÍM 
Nemáte k dispozici ateliér a nechcete tahat těžká světla na každé focení? Naučím vás, jak pracovat s denním světlem, jeho odrazy, dokonce jak využít stíny ve svůj prospěch. Všechno z ruky, bez stativu a světel. 

🎨EDITOVACÍ NÁSTROJE
Jak mezi nepřeberným množstvím editovacích nástrojů vybrat ten správný? Co od kterého nástroje můžete očekávat, jaké nabízí možnosti a kam můžete fotku díky editům posunout?

💃KDE A JAK SEHNAT MODELKY?
Klienta máte, dokonce i produkty, potřebujete ale figuranty? Ukážeme si, jak sehnat modelky zdarma či zalevno a ještě si při focení užít spoustu legrace!

📕BUDOVÁNÍ PORTFOLIA
Chytrá a důstojná práce s nafoceným materiálem je důležitá část fotografova self-proma, na kterou se často zapomíná. Poradím vám tipy a triky, jak efektivně budovat portfolio a jak ho sdílet a uchovávat online, aniž byste trávili hodiny a hodiny stavěním svého webu.  

👔ZÍSKÁVÁNÍ NOVÝCH KLIENTŮ
Jste na začátku své fotografické kariéry a tápete, kde sehnat prvního klienta? Nebo chcete své portfolio rozšířit o nové klienty? Poradím vám místa, kde je po fotkách neustále poptávka a také jak využít různých online kanálů správně tak, aby vám přinesly nové zakázky. 

 

Doprovodné fotky

  • 6tup1f5pe0e48lr-img-2713-2.jpg
  • 8rn5o5h9eefq1mf-img-4057.jpg
  • 29fcwh67peo1z9n-snimek-obrazovky-2021-03-02-v-13-06-29.jpg
  • 7l4k3cdzdwevy34-img-6623-kopie.jpg
  • 8btkz656xudhc8s-img-2403.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.