Domácí škola - ano či ne? Průvodce nejistému rodiči

3c96a8bvahw-domaci-skola-2.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Toto setkání je určeno maminkám a tatínkům, kteří se zajímají o domácí vzdělávání. Ať už se chystáte učit dítě doma v brzké budoucnosti, nebo v budoucnosti vzdálenější, je vám tento směr sympatický nebo o něm naopak pochybujete, budu ráda, když se setkáme na této společné pracovní dílně. Ráda vás provedu úskalími rozhodování a očekávání, které tomuto důležitému kroku předcházejí. 

Domácí škola je dle mého názoru vhodná pro každé dítě, ale ne pro každého rodiče. Není to ostuda ani nedostatečnost, je to fakt. Úspěch či neúspěch domácí školy spočívá především v uvědomění si vlastních očekávání a možností. Přiznám si ve své nahotě, jaký jsem, co chci, co zvládnu já a co zvládne mé okolí. Rodič, který si věří, ví proč to dělá a má podporu mezi blízkými, má úplně jinou startovací pozici než maminka, která je sama proti všem, vlastní babičky a partnera nevyjímaje. A pozná se to hlavně v době krize, pochybností a tápání, které v domácí škole přichází stejně jako v jiných životních situacích. A pak jsou tu další parametry - finanční možnosti, vhodná kmenová škola, místo bydliště aj., které musí domškoláci rovněž řešit. 

Seminář/dílna je vyváženou instruktáží - předáváním vlastních zkušeností - a vaší osobní sondy do vašeho nitra. Vedle osobního nastavení se zaměříme i na praktické otázky a odpovědi: jak učit víc dětí naráz, co s mladšími sourozenci, co dělat když nevím a pochybuji, jak domácí školu smířit s nevěřící babičkou a okolím, co je a co není domácí škola a kde začíná bezbřehé zahálení a lítání venku pod hlavičkou unschoolingu.

Mým cílem je, abyste odcházeli z dílny nejen nabiti informacemi (ty si konec konců můžete přečíst v knížkách nebo na internetu), ale také abyste si uvědomili na vlastním těle a duši, jak na vás tato alternativa působí a co ve vás vyvolává. 

Naše domškolácká dílna probíhá v krásném novém prostředí Alma Centra, Verdunská 33, Praha 6 (5 minut od metra Dejvická). K dispozici je káva a čaj (zdarma), prostředí je vybaveno polštářky, koberci, matracemi i židlemi, sedět můžete podle vlastních preferencí. V centru se zouvá, tak si prosím přineste teplé ponožky nebo přezuvky. Vezměte si s sebou sešit a tužku na psaní. 

Jako dárek si odnesete podepsanou publikaci autorky SPOLU:Průvodce domácím vzděláváním

Pokud přijde na setkání manželský či partnerský pár, platí pouze za jednoho. 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.