Autonehoda - První pomoc AKČNĚ

8zgwm03pcy7dx0s-37615309-10212533401033564-4430927616786038784-n.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Umíte reagovat u autonehody?

Na našich kurzech se občas zeptám jak probíhala výuka v autoškole, co se dozvím asi tušíte.

"Na hodinu nám tam někdo něco vykládal." 

"Ani jsem tam jít nemusel, jen jsem někde něco podepsal."

"Vůbec nic si z toho nepamatuju."

 

Člověk si nevybírá situace, ale situace si vybírají jeho.

Můžete odjezdit tisíce kilometrů, můžete dodržovat všechny předpisy, být opatrní, připoutaní, mít to nejbezpečnější auto na trhu, ale ti, kterým se autonehoda stala, uvažovali podobně.

 

Zraněný nemusí být cizí člověk, ale můj spolujezdec, který je mým příbuzným/dítětem/rodičem...

Představte si, že se Vám vážná dopravní hodina má stát za hodinu a člověk vedle Vás, kterého povezete je zraněný, jste připraveni? Pokud ne, pojďte se společně s námi naučit jak reagovat a to prostřednictvím nácviku a simulací, díky kterým si vše zapamatujete.

 

Co se naučíte?

- bezpečnost (dozvíte se, kde zastavit auto, že mít vesty v kufru je fakt na nic a co se dá udělat s vybavením z autolékárničky)

- hoří auta?

- jsou to opravdu jen plechy?

- vytáhnout/nevytáhnout (budete vědět, že pokud zranění dýchají normálně a na místě jim ani vám nehrozí nebezpečí, můžete je klidně nechat uvnitř a počkat na IZS a pokud to stav vyžaduje, jak vlastně někoho vytáhnout)

- jak na krvácení (uvidíte jak odlišit krvácení, které v první chvíli řešit nemusíte a jak to, které potřebuje okamžitou reakci)

- přístup k bezvědomému (budete znát algoritmus vyšetření bezvědomého a vědět co s ním)

- resuscitace

- páteř (jak se k ní chovat co nejšetrněji)

 

Nevyhneme se teorii, nevyhneme se nácviku i mimo automobil, čekají nás, ale minimálně 2 simulace, po co nejmenších skupinách (v závislosti na počtu účastníků, většinou skupinky maximálně po třech lidech), aby si na krvácení, na bezvědomého mohl sáhnout opravdu každý. .

 

Co na kurz s sebou:

Kurz probíhá zážitkovou formou a i když jsou všechna použitá barviva pratelná, doporučuji si vzít nějaké starší oblečení, u kterého Vám nebude líto případného zničení. V zápalu simulace si například nemusíte všimnout, že místo kam si klekáte není karimatka, ale blátivá louže :)

Rovněž se nezapomeňte obléct v závislosti na počasí a počítat s tím, že například část kurzu můžeme trávit venku. A tak jako první pomoc nebudete pokaždé poskytovat ve vyhřáté osvětlené učebně, ani na našem kurzu Vám při simulacích tyto podmínky nezajistíme, bude-li sněžit bude pod nulou, simulace se uskuteční, takže se prosím oblečte.

Na kurzu se nám vytvoří minimálně jedna přirozená přestávka (cca 20 minut) v té době, pokud budete chtít můžete posvačit, takže si klidně vezměte něco k zakousnutí.

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.