Zážitková vycházka za jedlým býlím a květy na talíři

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím Více o lektorovi »

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím Více o lektorovi »

4lnqs6mci32f80d-img-20190418-142206.jpeg
Divoká Šárka, Praha 6, Praha (mapa)

Termín je dostatečně naplněn – kurz proběhne, hurá!

Zbývá už jen poslední místo

Přihlášení účastníci

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 78 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

A proč zařadit do své kuchyně divoké plevele? Jsou plné jarní síly a mají obrovský tah na život a tu nám ochotně předávají v jídle, pití i ve vázách na stole. Na druhém dílu kurzu se potkáme v květnu.

Česnek podivný je tak "živý", že jej najdete i na Olšanských hřbitovech. I tady vlévají stále nový život :-).

Výprava za poznáním našich lokálních, divokých superpotravin.
Vzhůru do života! Živé jídlo - živí lidé! Proč zařadit do své kuchyně divoké plevele? Jsou plné jarní síly a mají obrovský tah na život a tu nám ochotně předávají v jídle, pití i ve vázách na stole. Učíme se pozorovat přírodu a vnímat sebe.

Přátelé, 

víte, co za (ne)obyčejný plevel roste všude kolem nás na loukách, zahradách a podél cest

Víte, že některé z nich jsou, zcela právem, označeny za domácí superpotraviny

Víte, že poznáním a svými zkušenostmi s jedlými rostlinami přispíváte k udržitelnosti života a k rozvoji bohatství?

Nabízím výpravu za poznáním jedlých divokých rostlin. Ochutnáte jídla z nich připravená. 

Ráda Vám pomohu rozpoznat jedlé plevele a květy v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak.

Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení a k detoxikaci našeho těla. 

Součástí vycházky je tentokrát malá ochutnávka hotového jídla z plevelů  doma připraveného.  Z mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i dětem.

Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů, živin. Obsahují řadu prvků, které v konvečně pěstované zelenině nenajdete.  Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, ptačince, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších…

Z divokých rostlin připravíte celé menu od polévky až po dezert. Jenom potřebujete znát jak vypadají.Můžeme je použít ve formě čerstvých bylinných čajů nebo si je nakrájet do salátů, polévek nebo pomazánek, špenátů,  jako oblohu. Jsou skvělé na SMOOTHIE. Vždy čerstvé a živé!

Duben a květen jsou měsíce hojnosti čerstvé a nechemické zeleniny. Sběrem si vyčistíte hlavu i tělo.
 

Co s sebou?

Misku se lžičkou na ochutnávku jídla. Vodu na pití. papír na vaše poznámky.

Sejdeme se za každého počasí. Vhodné oblečení: někdy svítí slunce , někdy pofukuje, někdy chvilku kape.  


JARO je tu! 

P.S.  Jedlé kurzy dělám od r. 2012

 

 

Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.