Veganství pro zelenáče

Pavel Ovesný
Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

Kurz bohužel není aktivní
Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)
Kurz již navštívilo 344 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Chcete vědět, co je to seitan nebo robi, překvapit ostatní chutnou večeří z tempehu nebo tofu a v prodejně zdravé výživy se pohybovat se světáckou samozřejmostí a znaleckou jiskrou v oku? Pak jste na správné adrese.
Kurz Veganství pro zelenáče je určený nejen pro ty, kteří alespoň částečně uvažují o rostlinné a obecně zdravější stravě, ale také pro všechny, kteří si chtějí zpestřit jídelníček, rozšířit paletu kuchařských surovin a chutí nebo se prostě dozvědět něco nového.
Společně si v něm projdeme základní pilíře rostlinného stravování. Lidské stravovaní není popová písnička s chytlavým refrénem. Je to spletitá symfonie plná souher a souvislostí. Výživovou teorii o bílkovinách, sacharidech, tucích, vitaminech a minerálech si ale proložíme praktickými tipy a postupy, jak se stravovat pestře, chutně a kvalitně, aby to zabralo smysluplné množství času a vešlo se do rozpočtu, který na jídlo máte.
Řeč bude o rostlinných alternativách masa a mléka, oříšcích a semínkách, luštěninách, obilovinách, klíčení, kvašení, ochucování, méně známých surovinách a mnohém dalším... Zkrátka o mých zkušenostech ale i slepých uličkách, které jsem posbíral za více než 12 let intenzivního studování a vlastního zkoumání vegetariánské, veganské a syrové (živé) stravy.
Na kurzu se mimo jiné dozvíte:
- jak si poskládat rostlinný jídelníček, aby v něm nic nechybělo
- že získat dostatek bílkovin jen z rostlin není žádná velká věda
- proč je péče o zdraví svého trávicího traktu a vitalitu svého mikrobiomu stejně důležitá jako to, co jíte
- jak můžete maso nahradit nejen výživově, ale chuťově, že to leckdo vůbec nepozná
- jak připravovat luštěniny, aby vás nenadýmaly a co všechno je z nich možné doma uvařit, upéct či rozmixovat
- jak začít jednoduše klíčit semínka a mít za pár minut týdně skvělý celoroční zdroj čerstvých vitaminů
- proč odšťavňuju jen zeleninu a ovoce dávám jen do smoothies
- který běžně používaný olej je vhodné omezovat a které rostlinné tuky se hodí na tepelnou úpravu a které do salátů
- a v neposlední řadě spoustu praktických triků, fíglů a hacků, co kde koupit a jak použít/upravit
Kurz proběhne formou interaktivného webináře v malé skupině a díky tomu vám můžu ukázat obsah mojí ledničky a spíže, ale také spoustu vychytávek, jako je třeba vodní kefír. A určitě zbude dost prostoru i pro vaše všetečné dotazy.
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu

Prezentační koučink
Praha ,

Jak zkrotit nejen pastelky?
Praha ,

Kurz měl spád, informace byly vyčerpávající, za mě super!
Kurz mě naprosto nadchl. Byl nabitý informacemi, které ocení každý, kdo se trochu zajímá o zdravé stravování (a není nutně pouze vegan). Mohu kurz jen doporučit, ušetří vám hodně času a vyhnete se použití metody pokus - omyl.
Kurz je velmi dobře připraven a strukturován. Začínáte v úplných základech a postupně se dopracovávte k detailům. Obecně je kurz nabit mnoha informacemi, přesto dával Pavel dostatek prostoru pro otázky a důkladné odpovědi. Hodně jsem se toho naučila, kurz jednoznačně doporučuji :)
V kurzu jsem se dozvědela vše co mě zajímalo, něco jsem již věděla, nejsem úplný "zelenáč", ale některé věci pro mě byly novinkou. Určitě bych uvítala spíš osobní setkání, ale vzhledem k situaci jsem velmi ráda, že to proběhlo i takto on-line. Perfektní obsah kurzu, informace vyčerpávající, poznámek spousta. Perfektní !
Kurz mi hodně dal. Příjemná atmosféra, skvěle tipy.
Super "nadupaný", inspirativní.
Velmi oceňuji fakt, že kurz se věnoval opravdu danému tématu - jídlu a nenastoupil (jako tyhle kurzy mají obvykle ve zvyku) s obrázky mrtvých zvířat a agresivním přesvědčováním, proč být veganem.
Protože tohle mám za sebou, a protože proto jsem přece na kurzu, že veganem být chci :-)
Pro mě byl rozhodně velikým přínosem a těším se na podzimní kurz.
Super ;-) Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací. Základní znalosti o surovinách (které jsem měla znát už dávno) :-D Líbil se mi nesektářský přístup k veganství. Jen tak dál..držim palce ;-)
Kurz hodnotím jako ve škole 1*
Kurz je ideální pro lidi zajímající se o veganství a dává komplexní informaci o základech veganského jídelníčku. Celý workshop je proložen spoustou praktických rad a tipů na různé recepty.
Jo a taky může každý host něco ochutnat :)...
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, je možné si zaplatit záznam z webináře ? potřebovala bych spíše základy než pokročilý kurz.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuji za odpověď a přeji hezký den
@Pavel Ovesný děkuji, určitě ráda uvítám !
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětMůj email je sabina.dobruska@gmail.com
Děkuji a přeji hezký den
@Pavel Ovesný moc děkuji ! určitě ráda uvítám, můj email je sabina.dobruska@gmail.com
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuji a přeji hezký den
@Sabina Dobruská Hezký den, webinář jsem nenatáčel, převádím ale teď materiály do formy (předtočeného) online kurzu. Pošlete mi e-mail a můžu vám dát vědět, až bude hotový.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den, Pavle,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětzaujal mě Váš kurz vaření. Ráda bych koupila dva vouchery. Můj přítel je vegan již 2 roky, já asi 2 měsíce. Měla bych zájem o obecnější načerpání znalostí ohledně výživy a vaření.
Mohl by jste mi prosím doporučit, jaký z Vašich kurzů by byl pro nás vhodný?
Děkuji a přeji krásný den.
Tereza Hájková
Praha
@Tereza Hájková Hezký večer, Terezo,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuju za zájem. Doporučil bych vám kurz "Veganské vaření - tempeh, seitan a spol.", ve kterém kromě vaření vysvětluju i řadu výživových souvislostí, týkajících se rostlinné stravy. Takže kromě plného žaludku, ochutnávek pro své blízké, budete odcházet i s hlavou nacpanou vědomostmi :).
Mějte se prima a budu se těšit naviděnou.
Pavel