Veganské vaření - rostlinné sýry, jogurty a mléka

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

4pebyw4oze3-alternativy-mleka.jpg
Řevnice u Prahy, Řevnice (mapa)

Přihlášení účastníci

Řevnice u Prahy, Řevnice (mapa)

už jen jeden účastník a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Koupit jako dárek

Které ze živočišných potravin je nejtěžší se vzdát? Vynechat maso a produkty z něj zase taková výzva nebyla, stačí se dobře naučit používat jejich alternativy a dobře dochucovat. Největší závislost je na sýrech a dalších mléčných výrobcích.

Jejich rostlinné alternativy také budou hlavním motivem tohoto kurzu. Připravíme si různé druhy mazacích, sypkých i pevných "sýrů" z oříšků a semínek, které se mohou pochlubit i výbornými nutričními vlastnostmi. Srovnáme je s některými z kupovaných veganských "sýrů", dostupných na českém trhu. Ochutnáme několik druhů rostlinných mlék (včetně smetany) a prozradím vám pokročilejší tipy na jejich přípravu. Vyzkoušíme si několik postupů výroby domácích rostlinných jogurtů v podmínkách běžné kuchyně. Uvaříme si také krémovou polévku, sýrovou omáčku na těstoviny a upečeme netradiční pizzu.

Komu je kurz určený

  • Všem, kterým schází chuť mléčných výrobků, ale ze zdravotních nebo etických důvodů se jim vyhýbají. Nebudeme se snažit za každou cenu imitovat jejich chuti, jako spíše objenovat svět nových rostlinných chutí a přístupů k dochucování a pracování s ořechy, semínky a obilovinami.

Proč na kurz vyrazit

  • během 5 hodin se dozvíte rozsáhlé zkušenosti, jak nahradit mléko a mléčné výrobky (sýry, jogurty) jejich rostlinnými alternativami
  • odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
  • potkáváme se v malé skupince (5-6 lidí) v domácím prostředí staré vily, kde se rychle skamarádí i plašší introverti
  • máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní více než 10 let zkušeností

Doprovodné fotky

  • 2ghq0semvds-mozzarella.jpg
  • 5q6rrfq09bf-sezam-tofu.jpg
  • 3rjgt5vxj2u-kesu-rys.jpg

Veganské vaření - rostlinné sýry,…

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.