Vaříme jednoduše a zdravě

Pavel Ovesný
Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

Kurz bohužel není aktivní
Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)
Zvládnul byste připravit i individuální kurz zdravého vaření, přišel mi nedávno dotaz e-mailem. A já jsem si řekl, proč ne a rozhodnul jsem se tuhle možnost otevřít pro ostatní - třeba jako možnost netradičního dárku k narozeninám. Já totiž vařím hrozně rád. Kromě četných návštěv ochutnala moje výtvory už celá řada indie-rockových nebo punkových kapel, které koncertovaly v Praze, plotýnky a vařečky jsem krotil třeba také na zážitkových kurzech Prázdninové školy Lipnice nebo mixoval dipy a smoothies na NaučmeseFestu.
Tentokrát se ale budu věnovat jen a jen vám (můžete být ale také dva / dvě a na kurz se složit dohromady). Napíšeme si e-mail, co už znáte a co byste naopak chtěli ochutnat a podle toho sestavím program. Já zajistím všechny ingredience (ty méně známé a všechny budou rostlinného původu) a potřebné vybavení a podle domluvy se potkáme u mě nebo u vás. Těšit se v každém případě můžete na typově několik odlišných jídel (polévka, hlavní jídlo, dezert, pomazánka, nápoj), jak tepelně upravených, tak připravených jenom s nožem a mixérem podle principů živé stravy.
Během kuchtění na mě můžete pálit otázky ve stylu "Všechno, co jste kdy chtěli vědět o zdravé výživě (ale báli jste se zeptat)" a já se vám budu snažit, co mé zkušenosti a znalosti dovolí, odpovědět. A také můžeme prosvištět váš pravidelný jídelníček (mám za sebou kromě vlastních zkušeností také kurz výživového poradenství). Možností je zkrátka spousta, stačí se jen domluvit.
PS: Doporučuju si po kurzu domluvit návštěvu, aby Vám pomohla všechny ty dobroty začerstva spořádat :)
Kurz jsme si užili celá rodina. Pavel uvařil tři jídla, udělal nepečené cukroví a zelené smoothie, u všeho jsme asistovali a hned ochutnávali. Dostali jsme spoustu rad, z čeho suroviny pocházejí, jaké jsou jejich prospěšné vlastnosti, co s čím kombinovat, aby z toho tělo mělo nejlepší užitek. Vše bylo vynikající (datlové cukroví se nedožilo večera), z pro nás neznámých surovin. Rozšířili jsme si jídelníček i obzory.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: