Trénink gurmánství

20150526-183834-kurz.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Vůně a pohled na steak, který se propéká nad žhavými uhlíky v luxusních restauracích v nás vzbuzuje touhu poznat, jak správně takový steak připravit. Příprava kvalitního steaku ale není jen umění grilovat. Co se tedy učíme?

  • Ugrilovat si jednoduchý, originální předkrm.
  • Vybrat si hovězí maso na přípravu grilovaných steaků.
  • Správně připravit steak pro grilování.
  • Připravit steak tak, aby neztratil svou šťavnatost.

Steaky ale nejsou všechno. Ke každému jídlu je třeba vybrat správný nápoj. V našem kurzu se zaměříme na víno a jeho snoubení s pokrmy. Naučíme se:

  • Číst etikety vína a orientovat se v moravských vínech.
  • Základy sommeliérského hodnocení vína.
  • Manipulaci s vínem a skleničkami.
  • Snoubení vína s pokrmy - v našem případě steaky.

Brněnský kurz bude probíhat v zeleném prostředí u Čertovy rokle na Lesné. (nejlépe dostupné ze zastávek Haškova a Brechtova - přesné místo konání bude upřesněno) Připraveny budou 3 grily, grilovací a sommeliérské vybavení abychom si mohli celý kurz vychutnat. Součástí kurzu je degustace několika vzorků vína a příprava steaků z vyzrálého hovězího masa. 

Proč na takový kurz přijít ke mě?

Protože věnuji vínu a masu velkou část svého času. Jsem majitelem VINOK s.r.o., kde se věnujeme prodeji vína. Osobně vybírám a ochutnávám každý vzorek vína, který zařazujeme do nabídky. Kromě toho prodávám stařené hovězí maso z českých chovů. 

Doprovodné fotky

  • 20150526-183950-image.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.