Šípkobraní a jedlé šípkohraní

7qblom9avx35rk0-img-0996.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Šípek je pro mě dar z přírody, ke kterému mě každý rok napadají další a další využití. Je to velký zdroj vitamínu C a radosti. Přijď se inspirovat a začlenit tuto krásně českou surovinu do svého jídelníčku.

Jak bude kurz probíhat:

1. Pokud počasí dovolí, sejdeme se u Dívčích hradů a natrháme si nějaké zásoby šípků, tvrdé i přemrzlé, obojí se hodí na jiné věci, řekneme si na co.

2. Kousek odtud, u mě doma, potom připravíme a ochutnáme následující lahůdky:

  • šípkový džus čerstvý (ze zmražených šípků)
  • šípkový "svařák"
  • šípkový jogurtový koktejl
  • šípkový pudink s piškoty (bez mléka)
  • šípkovou marmeládu s karamelem místo cukru (pasírovaná, takže není třeba žádná zdlouhavá preparace šípků předem!)
  • několik druhů šípkových čajů - se skořicí a zázvorem, s bio hruškou, s malinami a skořicí, s růžovými poupaty

Předám Ti skvělý nápad šípky zamrazit a připravovat si čerstvé džusy během zimy. Také tipy, kam na šípky v Praze i za Prahou, jak je doma sušit atd.

Domů si odneseš:

  • šípkovou marmeládu
  • šípkový džus
  • šípkové čaje v malých skleničkách

Přines si s sebou:

  • košík nebo látkový sáček na natrhané tvrdé šípky, dózu na měkké přemrzlé šípky
  • malou lahev na džus
  • malou skleničku na marmeládu

Důležité: Pokud bude pršet, trhat šípky nebudeme, ale sejdeme se rovnou u mě a budeme vařit z mých zásob.

Doprovodné fotky

  • 5ob532l8fgdagvn-img-0999.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.