Můj první kváskový chleba

2706060-tereza.jpg

Tereza Mašková

Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :)   Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne Více o lektorovi »

1130560-img_9738.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 360 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :)

 

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutného domácího kváskového chleba.
Povíme si, jak žitný kvásek pěstovat, připravit k pečení i jak ho uchovávat.
Ukážeme si, jak zadělat chlebové těsto, sami si ho budete moci "osahat" a dostat tak do rukou jeho správnou konzistenci. Podíváte se, jak z hotového těsta vytvarovat chlebový bochník i co všechno je ještě potřeba udělat před jeho vložením do rozpálené trouby.

Nakonec společně domácí kváskový chleba ochutnáme.

Co si přinést s sebou?

  • uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky) na kvásek (nemáte-li už vlastní) 
  • plátěnou utěrku na zabalení čerstvě upečeného chlebíku
  • dobrou náladu

Co si z kurzu odnesete?

  • znalost, jak pečovat o žitný kvásek
  • postup, jak upéct domácí kváskový chleba
  • žitný kvásek (budete-li chtít)
  • kus výborného ještě teplého kváskového chlebíku
  • na kurzu je možnost zakoupení ošatky na kynutí chleba

Doprovodné fotky

  • 20131008-221456-kurz.JPG
  • 6177280-img_9380.jpg
  • 20130719-144001-chleba01.JPG
  • 20130719-144002-chleba02.JPG

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.