Slavíme 5. narozky!

Kurz vaření zdravě a jednoduše

Martina Šárová

Martina Šárová

Krásný den přeji :) Jmenuji se Martina Šárová a narodila jsem se v Praze, kde nyní pořádám svá cvičení, workshopy, kurzy, přednášky a různé další aktivity souvisejícími se sportem, fitness,... Více o lektorovi »

Kurz vaření zdravě a jednoduše

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Dovoluji si Vás pozvat na KURZ VAŘENÍ "Jak se stanu sám sobě výživovým poradcem"

KURZ VAŘENÍ, to jsou hlavně základy zdravého vaření, kde se naučíme vařit POLÉVKY A OMÁČKY Z OBILOVIN A LUŠTĚNIN.

Vaření je vášeň. Je to proces, při kterém můžeme tvořit, improvizovat, meditovat i relaxovat. Jídlo nás může naladit, vyléčit, povzbudit i rozradostnit. Ale také otrávit. Základem zdravé kuchyně je ROVNOVÁHA. A tu se tady budeme učit. Na tomto kurzu se dále naučíte jednoduché základy, které obohatí váš jídelníček. Dozvíte se jaká strava si přípravou zachová nejvíce minerálů, jak minerály ve stravě můžete navýšit. Naučíte se kombinovat různé druhy obilovin, luštěnin a zeleniny. Vykouzlíte svá první jednoduchá lehká jídla, která jsou základ pro skvělé zdraví :)

V tomto kurzu se naučíte vařit od základu ZDRAVOU STRAVU, které tělu prospívá a zachovává si všechny potřebné živiny. Na tomto kurzu  pochopíte, že vaření "zdravě" není vůbec složité. K vaření, které se skládá ze složek: vařená obilnina, vařená luštěnina a tepelně upravená zelenina vykouzlíte nekonečnou škálu omáček a polévek, protože kombinace zeleniny, může být jakákoli. Vytvoříme si základ klasických českých jídel, které jsou uvařeny ze 100% rostlinných ingrediencí. Takto uvařená jídla jsou vhodnou variantou pro oběd i večeři.

Naučíte se přípravy z potravin, které mohou trvat 20 minut, 10 minut, ale také jen 5 minut a je uvařeno. Není to na úkor chuti ani kvality, ale o tom, jak si správně jídlo promyslet a připravit. Není nic, co by se dalo pokazit, nebo zmeškat, protože kombinace jsou NEOMEZENÉ. Otevřeme spolu zdroj inspirace a budeme se učit, jak je možné uvařit luxusně chutné jídlo a neztrácet při tom čas i peníze. Budeme vařit pohanku, jáhly, žlutý hrách, mořskou řasu, tofu, robi (rostlinné) maso. Naučíte se připravit si luštěninový základ, který se použije pro zahuštění polévek, omáček, nebo jako základ zeleninové paštiky.

CO SE BUDEME UČIT?

  • K základu polévky se budeme učit používat pastu MISO, která je prospěšná díky svým vlastnostem v mnoha ohledech a skvěle podporuje lidské zdraví.
  • Vytvářet zeleninový základ pro vaření polévek a omáček.
  • Luštěninový základ pro využití jako přílohy, nebo k zahuštění polévek, nebo omáček.
  • Používat mořskou řasu pro zvýšení minerálů v jídle.
  • Připravovat, marinovat a nakládat rostlinné "maso" Seitan.
  • Uvařit si čočkový základ.
  • Používat čistou himalájskou sůl.
  • Používat zdravou Sojovou omáčku Tamari.
  • Používat Ume ocet - léčivý ocet.
  • Klíčit fazole mungo.
  • Namáčet semínka a ořechy a zvýšit tak podíl aminokyselin, živin a enzymů.
  • Připravovat zeleninové saláty pro vaše optimální trávení.

Před kurzem je vhodné 1 - 2 hodiny nejíst, abyste mohli v klidu ochutnat a vychutnat si všechna nová jídla. S sebou je možné přinést si menší krabičky (3 - 4) pro případ, že si budete chtít uvařené jídlo odnést domů. (To se stává, protože jídla jsou sytá a v kurzu jich bude uvařeno více).

Co budeme vařit:

  1. ZELENINOVÁ POLÉVKA ZE ZELENINOVÉHO ZÁKLADU
  2. KŘENOVÁ OMÁČKA Z BÍLÉ ZELENINY (cibule, petržel, celer, křen) SE SEITANEM (bez mouky, bez masa)
  3. OBILNÉ PŘÍLOHY 

Kapacita přednášky je omezena, své rezervace provádějte včas :)

Doprovodné fotky

20150312-181158-P1110136 20150312-181159-P1110130 20150312-181159-P1110132 20150312-181539-20150221_172351 20151005-150956-kaše orgasmus 20151005-150957-omeleta 20151005-151137-rajčatová polévka 20151005-151137-10421495_10153110811713316_6431611202745391364_n 20151005-151137-snídaně

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.