Velký kurz pečení a vaření z kvásku s Janou Berkovou
Jana Berková
Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »
Kurz je individuální
Kurzu se již zúčastnili
-
Karel
Kurz již navštívilo 30 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Poznámka k termínu
Kurz je určen pro 1-2 osoby a na dobu, jakou si sami zvolíte.
Do 5 km od centra Olomouce bez cestovného. Dále pak podle veřejného sazebníku.
Kurz je určen pro každého, kdo chce s kváskem začít, kdo věčně začíná i toho, kdo peče chleba už několik let a chce pokročit.
Na co se můžete těšit?
Kvásek - dozvíte se vše o kvásku - jak ho získat, uchovávat při životě a používat.
Chleba - uvidíte celý postup přípravy chleba – suroviny, pomůcky, těsto, pečení. Zaděláte si své těsto na pšeničnožitný chleba, naučíte se správně hníst a po vykynutí si chleba doma upečete. Inspiruji vás k dalšímu zkoušení chutí a k obměně surovin, tvarů a zpracování. Také si řekneme a ukážeme, jak uchovávat a čím krájet chleba, pečivo.
Vaření a smažení s kváskem - prakticky použijeme různé druhy kvásků na pokrmy. Ve skupinkách si připravíte a všichni společně pak ochutnáme 3 jídla podle aktuálně dostupných surovin. Obvykle něco smaženého (např. smaženky z dýně, pokud vydrží) a vařeného, ze zeleniny, vajec.
Rohlíky a sladké - vysvětlím a ukáži, jak se zadělává, tvaruje.
Slané mlsání - ochutnáte moje krekry, zaděláte si těsto na svoje slané a doma si je pak upečete.
Ochutnávka – ochutnáte několik druhů pečiva, které pro vás předem upeču a upařím.
Odpovědi - na vaše otázky, nejasnosti, špatné zkušenosti.
Setkání - setkáte se se zajímavými lidmi, kterým záleží na tom, co jí.
Domů si odnesete:
- kousek mého Kváska z r. 2012
- náruč informací, zkušeností, inspirací, možností obměn
- těsto na váš vlastní chleba a na slané krekry
- chcete-li, můžete si na kurzu koupit moje kuchařky, osvědčené chlebové i jiné koření, moravské pedigové ošatky, smaltované formy na pečení (dlouhé i kulaté), nože na pečivo i vaření, pytlíky ne pečivo a další užitečné pomůcky
Před a po kurzu:
Před kurzem vám pošlu podrobnosti, co s sebou (zástěru, mísu, trochu mouky na chleba, vařečku...)
Po kurzu mi budete moci napsat či zavolat o radu při vašich případných kváskových nesnázích nebo se pochlubit s úspěchy.
Těšíme se na naše kváskové setkání!
Jana Berková a Kvásek z Olomouce
Víš, že Jana vede také tyto kurzy?
- Pečení chleba z kvásku s Janou Berkovou - Individuální
- Bezlepkové pečení a vaření z kvásku z jednodruhových mouk - Individuální
- Domácí kváskový chleba s Janou Berkovu - 11. 4. 2024
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Budete se brát? Vyrobte si snubní prsteny
Frýdek-Místek ,
Kariérní směřování, přešlapy a rozlety
Praha ,
Jsou Google aplikace G Suite vhodné i pro vás?
Kdekoli v ČR ,
Jak úspěšně investovat do kryptoměn
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Točení na hrnčířském kruhu
Praha ,
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Brno ,
Kurz lhaní
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Super, moc děkuji za vše :)
Kurz naprosto splnil mé očekávání. Určitě můžu doporučit.
Vše precizně připraveno, prostředí dílny moc pěkné. Spoustu užitečných a zajímavých informací. Z kurzu jsem odcházela nadšená.
spokojenost
Splnil přesně to, co jsem čekala a dokonce i něco navíc.
Příjemné setkání s dámami, které měly stejnou potřebu jako já, něco si vyzkoušet a vidět na vlastní oči proces přípravy.
Kurz bezva, je dobré začít s někým, kdo to umí.
Perfektně připraven, příjemné prostředí, velké množství informací. K takové paní lektorce přijdu ráda zase.
Příjemná bezpečná atmosféra, přehledně sestavený program, prostor na individuální dotazy.
Byl to fajn zážitek a dodal mi odvahu začít s kváskovým pečením.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den Pavlo, bohužel má prostor určitou kapacitu. Ale už domlouvám další termín. Pokud vám oběma bude vyhovovat, tak se těším na kváskové setkání!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla jsem se s kamarádkou přihlásit do kurzu kváskového pečení 2.10. v Olomouci. Bouhužel je volné už jen jedno místo. Není prosím možné přihlásit nás obě? Děkuji za odpověď
Pavla Štefanová