Jak péct a vařit z kvásku S LEPKEM i BEZ - přednáška

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním už 7 let. Naučím i Vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem dvě Kváskové kuchařky a první kváskový kalendář 2019. Praktické dovednosti Více o lektorovi »

1880350-mns2.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Co Vás čeká?

Ochutnávka

Ochutnáte, co vám napeču. Něco slaného, sladkého, kváskovou pomazánku... S lepkem i bez.

 
Teorie:  Kvásek - pomůcky - inspirace

Po kurzu budete vědět vše o kvásku. Co je to, jak funguje, co má a nemá rád, proč ho používat, jak ho udělat s lepkem i bez lepku, jak se o něj starat a na co všechno ho můžeme použít. A také co s ním, když jedete na dovolenou.

Dozvíte se, co není potřeba si pořizovat a přesto budete mít dobrý chleba a sladké i slané pečivo.

Řeknu Vám, jak snadno, rychle a chutně můžeme s kváskem uvařit spoustu jídel.

 
Praxe: ukázky

Vše o kvásku. Zadělání, rozdělání, násada, krmení, uchovávání, použití kvásku na pečení, na vaření.

 
Vezměte si prosím s sebou:

- skleničku, třeba od jogurtu nebo něco malého na živý kvásek, pokud si budete chtít kousek kvalitního 5,5letého kvásku odnést

- peníze v hotovosti - budete si moci koupit Kváskové kuchařky (po 360 Kč, jejich popis je na www.kvaskovakucharka.cz), sušený kvásek s návodem (140 Kč), konopný pytlík na chleba a pečivo (500-600 Kč), české nože z KDS Sedlčany na pečivo a vaření (80 – 400 Kč), větší i menší balení koření do chleba.

 
A po přednášce?

Po přednášce máte možnost mi kdykoliv zavolat nebo napsat o kváskovou radu. Nebo také přijít na kurzy, které připravuji v Ostravě, Opavě, Olomouci...

Počet míst je omezen, ale já říkám, že dobří lidé se vejdou. Přineste si podušku ne sednutí na zemi, rybářskou židličku apod. Pokud je kurz naplněn, napište mi na e-mail.

Těším se na Vás, děkuji Vám za důvěru a vynasnažíme se, aby jste se naučili co nejvíce o kvásku, ochutnali kváskové dobroty, inspirovali se a "nakazili'' mojí kváskovou vášní. :o) Vezměte s sebou i manžela, kamarádky!

 
Profi kvásková kuchařka Jana Berková a Kvásek

 

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.