Domácí výroba sýrů pro začátečníky

6rqmu45bk8n-00-942835-10201498777695131-1295730137-n.jpg

Diego Cassini

Ahoj, jmenuji se Diego a jsem Italo-Francouz, který se uhnízdil v Česku. Jsem vystudovaný sýrař a sýry a gastronomie jsou mojí vášní, můj původ tomu zkrátka ani jinak nechtěl. Sýrařskému umění jsem se naučil v jedné z Více o lektorovi »

6rqmu45bk8n-00-942835-10201498777695131-1295730137-n.jpg

Diego Cassini

Ahoj, jmenuji se Diego a jsem Italo-Francouz, který se uhnízdil v Česku. Jsem vystudovaný sýrař a sýry a gastronomie jsou mojí vášní, můj původ tomu zkrátka ani jinak nechtěl. Sýrařskému umění jsem se naučil v jedné z Více o lektorovi »

6rqmu45bk8n-00-942835-10201498777695131-1295730137-n.jpg

Diego Cassini

Ahoj, jmenuji se Diego a jsem Italo-Francouz, který se uhnízdil v Česku. Jsem vystudovaný sýrař a sýry a gastronomie jsou mojí vášní, můj původ tomu zkrátka ani jinak nechtěl. Sýrařskému umění jsem se naučil v jedné z Více o lektorovi »

3vc2ei0si8m-cheese5.jpg
K Třešňovce 1348, Řitka (mapa)

už jen 8 účastníků a kurz se uskuteční

Přihlašování ukončeno

K Třešňovce 1348, Řitka (mapa)

už jen 8 účastníků a kurz se uskuteční

Zbývá 12 míst

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Sýrařský kurz pod vedením francouzsko-italského mistra sýraře aneb základní průprava k tomu, abyste si mohli kvalitní francouzský či italský sýr vyrobit přímo u vás doma. Kurz je veden v angličtině (s českým tlumočením).

Cena kurzu zahrnuje produkční sadu Hobby Cheese pro začínající sýraře v hodnotě 829 Kč. Uvnitř najdete:

  • 100 ml rostlinného koagulantu (koaguluje až 200 litrů mléka)
  • 1 lžíce se značkami 2,5-3-5-10-15 ml
  • 1 stupňový teploměr -10 + 110 ° C
  • 4 formy na sýr pro výrobu 300 - 500 g zrajícího sýra.
  • 2 formy na ricottu, každá o hmotnosti 200 až 300 g
  • recepty na přípravu čerstvých a vyzrálých sýrů

Cena kurzu dále obsahuje pronájem profesionálního kuchařského studia, mléko, materiál a kuchařské náčiní, pití a drobné občerstvení.

Neznám nikoho, kdo by nemiloval sýry. Obzvlášť ty plísňové francouzské a tvrdé italské. Naučte se je vyrábět u vás doma s vystudovaným sýrařem z Francie a potěšte své známé touto dovedností. Úvod do světa kvalitních sýrů nikdy nebyl zábavnější. Gastronomický i kulturní zážitek zaručen. 

Teoretická část:

  • Trochu z historie sýra
  • Mléko, produkční prostředí, šlechtitelské a extrakční metody, problematika pasterizace
  • Hlavní fáze mléčné produkce
  • Druhy sýrů podle klasické francouzské klasifikace (čerstvé, vařené a lisované, lisované a nevařené, měkké s mytou kůrkou, s plísňovou kůrkou atd.)

Praktická část:

  • zpracování nepasterizovaného mléka
  • příprava čerstvého sýra srážením syřidla tzv. PRIMO SALE
  • příprava a ošetření sýra typu camembert pro zrání 
  • příprava ricotty

Vyrobené sýry si pak studenti odvezou domů.

Kde se kurz koná a co si vzít s sebou:

UPDATE: Povedlo se nám pronajmout kuchařské prostory, kde se platí pronájem za den a ne za hodinu, tudíž jsme si mohli dovolit úvod do sýrařství "smrsknout" do jednoho dne a snížit tak cenu kurzu. Kurzy se tedy budou konat v sobotu od 09h00 do 20h00 s pauzou na oběd (v blízkosti je restaurace, je též možnost donášky anebo si můžete přinést jídlo vlastní, kuchyně je plně vybavená :-) ).  Maximální počet účastníků: 10. Kurz probíhá v angličtině s českým tlumočením. Pití a drobné občerstvení zajištěno.

Doporučujeme přinést:

  • zástěru
  • sešit a tužku na poznámky
  • přepravky (nejlépe plastové obědníky) na převoz sýrů

Pro koho je kurz určen?

Kurz je určený pro úplné začátečníky i pro nadšence, kteří si už nějaké sýry doma zkoušeli.

Doprovodné fotky

  • 90jog3rduf6-hobbi-cheese.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.