Domácí výroba másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů

3lpq8yln6p6-dsc-6255.jpg

Veronika Lencová

„Pokud někdo není ochoten ke změně, není zralý pro lepší výsledky – change management je základem managementu ve firmách a úkolem lektora je zvýšit motivaci pro Více o lektorovi »

1o5x3n5sl9s-herbs-631570-960-720.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Náplň kurzu

  • Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
  • Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury.
  • Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování.
  • Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy.
  • Vyrobíte si vlastní máslo, jogurt, kefír, sýr a hotové výrobky si odnesete domů.
  • Ochutnáte výrobky z místních kultur.
  • Získáte pokročilé znalosti s oblasti výroby sýrů.
  • Zkusíte si výrobu ricotty, brynzy, zrajících sýrů, korbáčků či čedaru.
  • Prozkoumáte další produkty, které můžete z těchto sýrů vyrobit.
  • Poznáte další možnosti použití kultur.
  • Zjistíte, co ještě můžete dělat ze syrovátky.

Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla. 

V pokročilém kurzu se dozvíte třeba také recepturu na přípravu sýrů camembert a gouda. Doma se pak můžete blýsknout a připravit úžasné domácí pohoštění. 

 

Doprovodné fotky

  • 3m0yr19inle-img-20181013-101801.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.