Chci si otevřít kavárnu

20130723-000224-petr-krajanek-lektor.jpg

Petr Krajánek

Motto:  „Když jsem poznal trýzeň žízně, otevřel jsem si kavárnu, aby v ní i jiní mohli pít...“ E. T. K. Po dlouhých letech kancelářské práce v public relations a příbuzných oborech jsem pocítil silnou potřebu změny. I Více o lektorovi »

20140112-224647-kavarnamain.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Při individuální konzultaci ušité na míru zohledním vaši vlastní výchozí situaci a v kreativní diskusi porovnáme vaši představu s mou konkrétní zkušeností  (bez patentu na univerzální platnost), co z představ funguje a co nefunguje. 

Můžete se vyhnout znovuobjevování slepých uliček a o to rychleji se dobrat cíle - prosperující kavárny přinášející kromě obživy i radost.

Individuální konzultace :

  • podle provozních možností si prohlédnete zákulisí 
  • probereme si stroje a přístroje, zboží a sortiment, které v podobném podniku nesmí chybět a které by tam naopak být neměly
  • analyzujeme si některé práce a postupy, které vás (nebo vaše zaměstnance) ve vlastní kavárně čekají
  • vysvětlíme si právní rámec, administrativu, předpisy, živnosti, kontroly, poplatky, smlouvy, daně, odvody a další byrokratické nástrahy
  • zkalkulujeme si trochu ekonomiku, nájmy, zásoby, výplaty, marže, cenotvorbu atd.
  • zahlédnete rozdíl mezi zákazníkem a hostem, nakousneme psychologii obsluhy
  • řekneme si, co nesmí kavárník dělat, aby neskončil v Bohnicích a občas ho viděla i rodina
  • zvážíme klady a zápory různých typů provozoven, jejich umístění v lokalitě
  • odkryjeme záhady rozmístění nábytku v podniku a koncepce interiéru
  • zjistíme, že marketingu a reklamy není nikdy dost, i v době kdy je jí všude příliš
  • největší dobrodruzi se mohou poradit i o adaptacích, rekonstrukcích a dalších stavebních lahůdkách, pokud je plánují

Pohled z druhé strany pultu je klíčový pro vaše rozhodnutí, které zvažujete.  Z výše uvedeného (stále ještě neúplného) seznamu můžeme projít vše, nebo jen přednostně a do hloubky ty body, které vás zajímají nejvíc a mají bližší vztah k vašemu konkrétnímu záměru, místu, podmínkám.

O vlastní kavárně sní mnohý dosud nevyléčený kavárenský povaleč. I já jím byl.

Dny naplněné rozjímáním nad knížkou či debaty s kamarády, klid, hudba, občas donesu nějaké to kafe, něco na zub... To je přece ideální práce!  

Pokud se však vytrvalý snílek posune od představ ke skoku do vln reality, zjistí, že pod klidnou hladinou číhají čelisti žraloků.

Prostory, nájem, poplatky, vybavení, zásobování, shánění, obsluha, kontroly, daně, dodavatelé, neustálý úklid, nevyspání, papírování, účtování, konkurence, reklama....

A především tvor z nejobávanějších, strašlivý a nevyzpytatelný, mnohahlavý a náladový, podobu stále měnící - ZÁKAZNÍK.
Host do domu. A to vše stále dokola, den za dnem, víkend nevíkend, od nevidím do nevidím. Že si já nešťastná nevzala radši Pištu Hufnágla!

Sny jsou však od toho, aby se naplňovaly.
Jen to bude chtít o dost více času, vytrvalosti, dřiny a peněz, než se zprvu zdá.
Máte-li stejné kavárenské sklony a opravdu se do toho chcete pustit, zastavte se kus řeči s "emeritním" kavárníkem, který si tím vším prošel. 

A když se mi nepodaří vám to rozmluvit, tak jste dostatečně odhodlaní a kvalifikovaní, abyste svou kavárnu brzy otevřeli :-)

Doprovodné fotky

  • 20140112-224647-Kavarna3.jpg
  • 20140112-224647-Kavarna2.jpg
  • 20140112-224647-Kavarna1.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.