Vystřel svůj byznys díky kontaktům

6ot9o4qpod8-honzakovanda.jpg

Jan Kovanda

Po 7 letech podnikání v mojí firmě TopTrika.cz jsem vyhořel. A to úplně. Život se mi obrátil naruby. Naštěstí jsem z toho ale vytěžil mnoho pozitivního. Dnes Více o lektorovi »

4z22lppwad5-honza-kovanda-naucmese-700x525b.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Jsi zakřiknutý introvert, který občas raději přejde na druhou stranu ulice, než aby pozdravil známou tvář? Myslíš si, že ostatní podnikatelé se s výbornými kontakty prostě už narodili, nebo že měli velké štěstí na spolužáky ve škole? 

To samé trápilo i mě!

7 let jsem byl v podnikání prakticky úplně sám a nemohl jsem se hnout z místa. Pak se to ale zlomilo

Přestal jsem mít obavu z cizích lidí, pochopil pár věcí, a už za pouhých 100 dní jsem navázal desítky kontaktů, přičemž asi 10 lidí se stalo mými přáteli, kteří mi upřímně pomáhají v mém růstu. Jsou mezi nimi úspěšní podnikatelé, právníci, lékaři, cestovatelé a další zajímavé osobnosti. Moc si těch lidí vážím.

Dobrá zpráva pro introverty: Při správném navazování vztahu mluví převážně druhá strana. Ty se ptáš.

Kurz není o tom, jak získat co nejvíce kontaktů do svého adresáře a mít z nich jednostranný užitek. Ale o tom, jak vytvářet opravdový vztah s lidmi, když upřímně chceš, ale jen nevíš jak na to.

Podnikatelé v ČR jsou většinou sami, pouze obklopeni placenými poradci. Protože vnímají trh jako bojiště, kde je každý sám za sebe. Pak je tu ale obrovská síť podnikatelů, kteří se znají a vzájemně se podporují.  Ať už je to začátečník nebo profík. Jediné co musíš udělat, je vstát a jít mezi ně - představit jim sám sebe.


Co všechno ti mohou kontakty v podnikání přinést

  • Především spoustu zábavy a radosti se skvělými lidmi, protože o tom to primárně je. Mejdany, kafování, výlety, ... cokoliv máš rád(a)
  • Lidé ti předají své zkušenosti a know-how. Budeš tak kráčet po již vyšlapané cestě.
  • Otevřou se ti úplně nové možnosti a příležitosti, a budeš mít otevřené dveře do míst, kam by ses normálně nedostal(a)
  • Získáš spoustu nových klientů
  • Vytvoříš strategická obchodní partnerství, která naboostují tvoje podnikání
  • Lidé tě budou doporučovat, přímo ti přivádět klienty, hezky o tobě mluvit a psát
  • Porosteš mnohonásobně rychleji než doposud a vyhneš se spoustě chyb

Nápady v naší hlavě jsou vždy jen novou kombinací toho, co už známe. Potřebujeme získávat nové podněty, aby naše podnikání rostlo. A ty nám dají právě noví lidé okolo nás.

V kurzu získáš znalosti a dovednosti

  • Kde tyto lidi hledat a jak je oslovit
  • Čím je zaujmout a vyvolat v nich zájem o tebe
  • Jak se dostat ke konkrétnímu člověku, kterého znáš třeba jen z blogu nebo z televize, a vytáhnout ho ven na kafe
  • Jak s lidmi budovat, rozvíjet a prohlubovat vztah
  • Jak vytvořit přátelství, ve kterém ti druzí budou sami chtít pomáhat
  • A hlavně jak překonat ostych a obavy ze seznamování

Opravdu to funguje. Lidem, kteří to dělají přirozeně, by možná tento kurz přišel legrační. Ale nám nesmělým introvertům o tom jak navazovat (obchodní) vztahy doposud nikdo nic neřekl.

Proč by měl někdo s větším byznysem než máš ty chtít pomáhat právě tobě? Kromě toho, že ty pomůžeš zase jemu, jsou tu ještě hlubší motivy. Třeba to, že dotyčný vidí ve tvojí činnosti smysl, nebo má podobné životní hodnoty, a rád zadarmo podpoří tvé snažení.

Jak bude kurz probíhat

Nepotrpím si na formality. Kurz probíhá v pohodové a přátelské atmosféře. Nejprve ti krátce povyprávím svůj příběh o tom, jak a proč se mi nedařilo v oblasti podnikání získávat nové přátele. 

Pak se dostaneme k principům, jejichž pochopení a aplikování mě přivedlo do úplně jiného světa. Světa, kde si lidé místo rivality pomáhají a vzájemně se podporují. Kromě hlavních myšlenek navazování mezilidských vztahů, které popsal už v roce 1936 Dale Carnegie, jehož bestseller Jak získávat přátele a působit na lidi mě uchvátil už v 16 letech, ti předám opravdu velmi mnoho svých vlastních postřehů a zkušeností.

Povím ti detailní postupy toho, jak a kde se mi podařilo spřátelit se s konkrétním podnikatelem - jako třeba při uklízení odpadků :)  Ale také i méně veselé historky, kdy se mi dotyčný už nikdy neozval. I to k tomu patří. 

Až skončíme, můžeme ještě zajít někam na pivo (příležitost navázat kontakty přímo mezi sebou). A když nebudeš moci po kurzu na pivo, vezmu tě s sebou příště na nějaký sraz podnikatelů. Těším se na setkání :)

Doprovodné fotky

  • 6b894jirch6-img-7842.jpg
  • 72kyzv7tb2w-20190514-155038.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.