Jízda na elektrickém skateboardu

1otjr2r25rs-foto-do-legitky.jpg

Václav Horak

Jsem celoživotní veslař a jachtař. Veslování se věnuji 16 let a plachtění již 30 let, z toho 17 let na Laseru, poslední 3 roky na RS 100. Pravidelně také jezdím Více o lektorovi »

1otjr2r25rs-foto-do-legitky.jpg

Václav Horak

Jsem celoživotní veslař a jachtař. Veslování se věnuji 16 let a plachtění již 30 let, z toho 17 let na Laseru, poslední 3 roky na RS 100. Pravidelně také jezdím Více o lektorovi »

7dnh3c6dbx1-befunky-collage.jpg
Praha (mapa)

Kurz je individuální

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Výuka jízdy na špičkovém elektrickém skateboardu s maximálkou 40 km/h! Značkový longboard Koowheel ( SRN) má vysoce přilnavá kolečka o průměru 97 a tvrdosti 85A. Hladce přejede běžné nerovnosti  i šikmý schod.

Kurz je vhodný i pro ty, kdo neumějí jezdit na skateboardu.


Kurz proběhne ve 2 lekcích


1.lekce Praha – Ladronka, minimální počet žáků 2, maximální 4


Nemusíte se umět odrážet, Koowheel se rozjede sám. Nemusíte umět brzdit, Koowheel má motorovou brzdu. Nemusíte umět seskakovat za jízdy jako ze skateboardu, po zastavení z Koowheelu pohodlně došlápnete na zem. Naučíte se pouze držet rovnováhu a zatáčet náklonem těla, o vše ostatní se postará  dálkové ovládání ve vaší ruce. Motorová brzda na Koowheelu vám umožní sjíždět prudké kopce, které jsou obyčejném longboardu pro začátečníka nesjízdné a i profesionál na nich propálí podrážky.   Naopak  pomocí motoru vyjedete  strmé kopce, kam by vás nebavilo se odrážet nohou. Kdo umí trochu na skateboardu, má výhodu (není podmínkou). 

Proč elektrický skateboard, a ne jiné elektrické vozítko?  Kolonožka (hoverboard) i jednokolka (unicykl) váží při stejně výkonném motoru přibližně 2x tolik (12-15 kg místo 5-7 kg), v některých zemích i městech (Praha) je provoz na samovyvažovacích dopravních prostředcích omezený nebo zakázaný. Jsou také pomalejší s maximálkou do 20 km/h. V krizové situaci, kdy nestačíte zabrzdit, ze skateboardu  seskočíte do strany a prkno zastavíte dálkovým ovladačem. Hoverboard pokračuje v jízdě a podrazí vám nohy, unicykl spadne na stranu a poškodí se. Elektrická koloběžka je ve srovnání se skateboardem pomalá, těžká, velká a neskladná. Koowheel snadno odnesete v ruce (naležato i svisle za track) nebo na zádech ve speciálním batůžku, který dodáváme s sebou.

Doba trvání lekce: dokud se všichni nenaučíte jezdit (asi 2h)

2.lekce: Povltavská cyklostezka (Praha) Dvorce – Braník – jez Modřany – Zbraslav – Vrané nad Vltavou

Zapůjčíme vám elektrický longboard Koowheel a pojedete sami. Délka trasy asi 15 km, doba zápůjčky 3h. Protože se při první samostatné jízdě rychleji unavíte, je při trase několik bufetů s posezením.

Povinná výbava: cyklistická přilba. Doporučená výbava : chrániče kolen apod.

Cena kurzu včetně práce lektora a dvojího zapůjčení longboardu Koowheel s plně nabitou baterií: 1600 Kč

Pro mimopražské po dohodě možnost uspořádání kurzu na jiné cyklostezce. Podmínka: kvalitní asfalt bez aut.

Odkazy: stránky o Koowheelu v češtině na Wikipedii

Web českého zastoupení.

Víš, že Václav vede také tyto kurzy?

Víš, že Václav vede také tyto kurzy?

Jízda na elektrickém skateboardu

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.