Průvodce levným + zdravým jídlem

20150531-160155-100001269870167.jpg

Lenka Kavalířová

Tvůrce vět a souvětí v našem krásném rodném jazyce. Opravář a vylepšovatel textů jiných autorů. Poradce pro skutečné zdraví, které nezískáte z žádných doplňků, Více o lektorovi »

20130322-150954-david-lebrero-zbozi-zelenina-m.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Také si často pokládáte otázku, jestli je možné nakoupit jídlo, které by bylo zdravé a zároveň levné? Snažíte se šetřit na každé položce a nevíte, jestli tím nešidíte sama sebe nebo zdraví svých dětí?

Zkoušeli jste už někdy udělat inventuru vašeho nákupního košíku, abyste vyřadili ty položky, které je zbytečné kupovat, protože nepřispějí vašemu zdraví, nebo si stejně zdravou a dobrou potravinu můžete vyrobit nebo nahradit něčím levnějším, a za ušetřené peníze jste si rozhodli koupit jednu dražší, která vám za to skutečně stojí?

Čtete si etikety a vyřazujete potraviny, kde platíte za vodu nebo náhražky jídla? A co v kuchyni - dokážete i z levných surovin vykouzlit chutné a zdravé jídlo?

V tomto kurzu budeme hledat odpovědi na tyto otázky:

  • jak vypadá ideální "zdravý talíř"?
  • jaké chyby obvykle děláme, když chceme šetřit na jídle?
  • které jídlo (nebo které konkrétní živiny) můžu bez obav pořídit levněji?
  • které položky nákupního seznamu můžu úplně vynechat?
  • jak přečíst z etikety, kolik kupuji potraviny a kolik vody a náhražek?
  • na čem se šetřit nevyplatí?
  • jak vařit z levnějších potravin?

Budeme si povídat o konkrétních potravinách a receptech.

Během kurzu bude dostatek času na vaše otázky a diskuzi.

Každý účastník dostane písemné materiály s přehledem probíraných témat a tipy na konkrétní potraviny.

Reference na kurz:

Predstavenie modelu zdravého taniera, bohaté info o jeho zložkách, pripravené materiály, znalosť a informovanosť lektora. Celkovo som s kurzom spokojený. – D. Š.

Schematické zorganizování, příklady na zapamatování. Velká příprava, zodpovězení všech dotazů. Spokojenost. – L. Š.

Vytištěná osnova, doplněná o strukturovaný výklad, nejdříve obecně, poté podrobně. Celkové zhodnocení: pozitivní, odnáším si konkrétní představu o konkrétním jídle. – T. V.

Zaujalo - jak vařit luštěniny :) Příjemná atmosféra. Pěkné, milé, inspirující. – K. R.

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.