Naučmese TravelFest

Bulharská kuchyně, jak ji znám

Marina Kačenová

Marina Kačenová

Pocházím z příštavního města Varna. Do Prahy a České republiky jsem se zamilovala skrz svého manžela. Už tady bydlím nějakou dobu a v naší malé rodině spojujeme bulharskou a českou kulturu. Doma... Více o lektorovi »

Bulharská kuchyně, jak ji znám

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Pocházím z přímořské Varny a na kursu se s vámi podělím o tradiční rodinné recepty, k nimž jsem přidala i něco svého. Kurs je určený pro všechny, kteří rádi zdravě vaří i jedí a chtějí se naučit něco nového. Všechno má svůj správný čas, a proto měním recepty podle sezony. Už je tady léto a s  ním přihází i nové letní menu. Bulharská kuchyně je velmi bohatá na zeleninu a má velkou množství bezmasého jídla. Společně přichystáme a sníme tři chody:

  • Šopský salát naučím vás dělat pravý šopský salát. V Česku o něm píší v menu skoro každé restaurace, ale pořádný jsem tady bohužel ještě neochutnala.
  • Tarator - letní studená polévka, která vás osvěží a zasytí tak, že nepřiberete ani kilo ;)
  • Postní plněné papričky - lehká kombinace bulguru se zeleninou, zapečené v troubě

Během vaření a ochutnávání si budeme povídat o bulharských zvycích, kulinářských tradicích a prozradím, jak je to s historií šopského salátu, který se letos se stal evropským jídlem číslo 1 ;).

V ceně kursu jsou veškeré suroviny a domácí aperitiv z dalekého Balkánu. Přihlašte se a budu se na vás těšit.

Doprovodné fotky

20140204-012939-salatka 20140204-012939-produkti 20140325-110950-okSTE_1339 20140325-110950-okSTE_1348 20140325-110950-okSTE_1360 20140325-110950-okSTE_1369 20140610-083737-sopski 20140610-083737-papriki

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.