3n7fq4v7ree-img-0-3.jpg

Ludmila Korešová

Na Naučmese od 7. 2. 2014. Navštívil/a 3 kurzy.

Ahoj! Jsem fotografka z Brna. Vlastně, Brno je mojí základnou a odtud vyrážím na cesty. Kombinace fotografování, cestování, přírody a dobré kávy je recept na šťastný život!:) 

Profesně se fotografii věnuji 7 let. Pracovala jsem jako fotograf v novinách, s dalšími médii nyní spolupracuji, například s časopisem Lidé a Země. Nejraději fotím reportáž a dokument, protože jsou to neopakovatelné momenty a události a taky lehce adrenalin. Musíte plánovat dopředu jak se události budou dít, ale zároveň musíte okamžitě reagovat. 

Cestuji poměrně často. Hlavně po České republice a párkrát do roka do zahraničí. Snažím se cestovat pomalu, užívat si cestu, nejsem odškrtávač ani lovec památek. Nejraději vynechávám turistická centra a objevuji městská zákoutí, kde bydlí jen místní nebo krajinu bez lidí. S kamarádkou pracujeme na cestovatelském blogu Želvím tempem. Přidáváme sem inspirace na výlety, reportáže z cest nebo tipy na cesty. 

Za největší relax (kromě pití kávy) považuji objevování tajemných a opuštěných míst, krajin a jeskyní. Věnuji se ochraně obojživelníků a plazů, ale zajímám se i o ostatní zvířata a ekologii.  

Proč pořádám fotografické kurzy? V mých fotografických začátcích mně nikdo nepomáhal a neradil a na všechno jsem si musela přijít sama. Což byla samozřejmě dobrá zkušenost, ale lepší je, když vám někdo dobře poradí a vy se nemusíte plácat v tunách teorie z knih. Nejdůležitější věcí na fotografování je praxe a právě praxi považuji za základ mých kurzů. 

Ludmila

Již uskutečněné kurzy:

Zakoupené video kurzy (1):

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.